BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Woningen vluchtelingen in De Waaier te duur Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 10 maart 2016 - In het gebouw De Waaier worden geen statushouders opgevangen. De gemeente vindt de investering van 600.000 euro om de voormalige school in Warmond geschikt te maken te hoog. Het college overlegt met woningbouwvereniging Warmunda om een andere locatie in Warmond te vinden voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Update: Op 16 maart is er een inloopbijeenkomst over de huisvesting van statushouders in de Kompasschool in Sassenheim.

Het college verwacht medio april een alternatieve locatie te hebben voor de opvang van statushouders in Warmond. Teylingen moet 117 statushouder (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) opvangen.

De gemeenteraad heeft 4 februari aangegeven dat statushouders zo veel mogelijk gehuisvest moeten worden in bestaande gebouwen. Er wordt hiervoor een brainstorm bijeenkomst georganiseerd met de ondernemersvereniging, campingbedrijven, woningcorporaties en de gemeenteraad.

Het college werkt op dit moment aan huisvesting voor statushouders in deze locaties:

  • Klein Sassembourg, Sassenheim
  • Kompasschool, Sassenheim
  • Zuidelijke Randweg, Voorhout
  • Langeveld, Sassenheim
  • Oosthaven, Sassenheim

De Boekenburglaan in Voorhout viel eerder af omdat de gemeenteraad begrip heeft voor het feit dat tegenover deze straat al jaren de noodbouw van woonzorgcentrum Agnes heeft gestaan.

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs