BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Thuiszorg van failliet TSN stopt eind april Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 16 maart 2016 - TSN Thuiszorg, tot voor kort de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland, is woensdag formeel failliet verklaard. TSN is één van de zorgaanbieders in Teylingen. Inwoners krijgen nog tot eind april 2016 hulp bij het huishouden van TSN medewerkers. Het UWV betaalt de salarissen in deze periode. De ISD Bollenstreek verwacht binnen twee weken duidelijkheid te geven over de zorgaanbieders die klanten van TSN vanaf eind april kunnen overnemen.

De ISD voert voor alle inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen de hulp bij het huishouden uit. Voor de uitvoering van de hulp bij het huishouden heeft de ISD met 8 zorgaanbieders een contract afgesloten, waaronder TSN.

Het dagelijks bestuur van de ISD vindt de zorgcontinuïteit voor mensen die nu via TSN zorg ontvangen belangrijk en verwacht op korte termijn bekend te kunnen maken welke zorgaanbieders de klanten van TSN willen overnemen.

Als de zorgaanbieders bekend zijn stuurt de ISD klanten die nu via TSN hulp bij het huishouden hebben persoonlijk een brief met daarin informatie over de nieuwe zorgaanbieder. Als personeel van TSN mee over gaat naar de nieuwe zorgaanbieder, bestaat de kans dat een groot aantal klanten dezelfde hulp blijft houden.

Suzanne Kruizinga, voorzitter CNV Zorg & Welzijn, heeft kritiek op de late beslissing door gemeenten over een vervanger voor TSN. "Gemeenten wisten al maanden dat er een faillissement aankwam en nog is in veel plaatsen niet duidelijk wie de thuiszorg gaat bieden. Zij moeten de medewerkers en de hulpbehoevenden nu heel snel duidelijkheid verschaffen", aldus Kruizinga.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs