BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Heren The Bassets winnen sportprijs Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 22 maart 2016 - Het Heren 1 team van Rugbyclub The Bassets heeft vanavond de Teylingen sportprijs gewonnen. De LJ Sport Talentenprijs is gewonnen door Stan van Bladeren, keeper A junioren FC Ajax. Verder werd Allard Lindhout verrast met een speciale juryprijs voor zijn prestaties als scheidsrechter betaald voetbal. Foto's Mariska de Graaff.

De uitreiking van de prijzen vond plaats tijdens een bijeenkomst van het Sportcafé in het clubgebouw van Tennispark Oosthout in Voorhout.

Image

LJ Sport Talentenprijs
Stan van Bladeren maakte in 2012 de overstap van Foreholte naar Ajax. Op 6 februari 2015 maakte Stan zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League uitwedstrijd tegen FC Volendam. Zijn goede prestaties bleven niet onopgemerkt. Op 1 juli 2015 tekende Stan een profcontract voor drie seizoenen bij Ajax.

Zijn debuut in Oranje onder de 19 maakte Van Bladeren op 7 oktober 2015, in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Liechtenstein. Opmerkelijk is dat Van Bladeren dezelfde roots heeft als Edwin van der Sar. Beide Ajacieden zijn geboren in Voorhout en speelden voor Foreholte.

Image 

Juryprijs
Allard Lindhout is scheidsrechter betaald voetbal en behoort tot de beste negentien scheidsrechters van Nederland. Geboren en getogen in Warmond, begon  Allard zijn scheidsrechters carrière  bij Warmunda, waar hij in zijn jeugdjaren ook nog heeft gevoetbald. De vele uren aan conditie- en  krachtsinspanningen zorgden voor promotie naar de Jupiler League in 2010 om uiteindelijk op 18 april 2015 te debuteren in de eredivisie bij de wedstrijd Willem II – FC Groningen. Een bekroning voor zijn enorme toewijding en inzet.

Naast het fluiten van wedstrijden zet Allard zich vol overgave in voor de jeugdscheidsrechters en geeft hij scheidsrechters cursussen in de regio.

Het fluiten op het allerhoogste voetbalniveau in Nederland is echt topsport. Met deze prijs spreekt de gemeente Teylingen uit trots te zijn op deze jonge scheidsrechter.

Image

Image

Teylingen Sportprijs
Het eerste team van Rugbyclub the Bassets is in het seizoen 2014/2015 ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse en daardoor gepromoveerd naar de hoogste klasse in Nederland, de Ereklasse.

Naast het kampioenschap en de promotie naar de Ereklasse heeft het team ook nog de Nationale Beker gewonnen: een unieke prestatie in de geschiedenis van rugby in Nederland.

Image

Image

Image

Image

Sportprijzen
De gemeente Teylingen spreekt haar waardering uit voor de sportieve prestaties van haar inwoners en reikt jaarlijks de sportprijs uit aan de beste sportman, sportvrouw of sportploeg.  De Talentenprijs is voor de beste sporter, sportster of sportploeg tot 18 jaar.

Tot 8 februari konden inwoners kandidaten voor de sportprijzen voordragen.
De overige genomineerden van dit jaar waren:
LJ Sport Talentenprijs:
- Loulou Janssen, zwemster ZV De Columbiaan
- TOP D1, Korfbalvereniging TOP Sassenheim

Teylingen Sportprijs:
- Lisa Dol, paardensport discipline springen/Eventing
- Dames 1 Handbalvereniging Foreholte

Jury
De jury bestond dit jaar uit Matthieu van Winsen - voorzitter SV Warmunda, Marieke Voorn - redacteur De Teylinger, Karin van de Water - Stichting Sport Promotie Teylingen, en Ronique Gerlof - gemeente Teylingen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs