BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen krijgt vuurwerkvrije zones Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 24 maart 2016 - Een meerderheid van de gemeenteraad van Teylingen wil vuurwerkvrije zones in kunnen stellen rond zorgcentra, seniorencomplexen en locaties waar dieren worden opgevangen. Een gebied waar geen vuurwerk mag worden afgestoken wordt pas ingesteld als er consensus is tussen de direct betrokkenen op de locatie.

D66 en het CDA stellen dat bij elke jaarwisseling sprake is van explosief, overlast gevend, schadeveroorzakend en veelal illegaal zwaar vuurwerk. De schade door (zwaar) vuurwerk is tot recordhoogte gestegen.

Burgemeester Breuer steunt de motie over vuurwerkvrije zones van D66 en CDA maar waarschuwt dat een vuurwerkvrije zone niet volledig handhaafbaar is.

Rob ten Boden (Trilokaal) noemt de zones betuttelend. Klagers over vuurwerk zullen volgens Ten Boden altijd een zwaardere stem hebben bij een besluit over het instellen van een zone. Trilokaal en de PvdA stemden tegen de vuurwerkvrije zones.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs