BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Eind 2016 duidelijkheid over fiets- en wandelroute rond de Kaag Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 24 maart 2016 - Wethouder Kees van Velzen zal voor het einde van dit jaar uitzoeken of een fiets- en wandelroute rondom de Kaag realistisch is. Een meerderheid van de raad staat achter het plan om de recreatieve aantrekkelijkheid van Teylingen te verbeteren door de Kagerplassen te voet of met de fiets beter toegankelijk te maken.

D66 diende vandaag een motie in om snel uit te zoeken met alle belanghebbenden of een 'rondje Kaag' haalbaar is. Indien het niet haalbaar is moeten er alternatieven worden gezocht. Tegenstanders PvdA en ChristenUnie noemen het voorstel een sprookjesmotie omdat agrariers, woonbootbewoners en natuurorganisaties niets zien in een fietspad over de weilanden, langs de weidevogels en de woonboten. "Er is al 10 jaar maatschappelijke weerstand tegen het rondje Kaag en toch denken dat je het voor elkaar kan krijgen", zo reageert Elsbeth Koek (PvdA).

Wethouder Kees van Velzen vindt het te vroeg om het 'rondje Kaag' af te schieten: "In overleg met belanghebbenden kan er iets moois uitgroeien. We gaan niemand onteigenen of dwingen mee te werken. Ook zullen we kleine polders niet verwoesten door er een fietspad dwars doorheen te leggen".

Stoyan Lazarov uit Sassenheim was donderdag de enige inspreker die een positief geluid liet horen over de recreatie in Teylingen. Hij wil graag het park naast de eendenkooi in Sassenheim uitbreiden met een strandje aan de Kaag. Dit is ook de wens van wethouder Van Velzen, maar de gemeente is het niet gelukt het land tussen het park met uitkijkpunt en de Kaag te kopen. Lazarov heeft een initiatief ingediend om een referendum of inwonersenquête te houden over de wenselijkheid van een groter recreatiegebied bij het park aan het einde van de Menneweg.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs