BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Jubilarissen bij lustrum brandweer Voorhout Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 3 april 2016 - Op 1 april is de korpsavond van de brandweer Voorhout gehouden in een lustrumjaar. Het korps bestaat dit jaar 150 jaar. Ook dit jaar waren er in het korps weer leden die jubileerden of die afscheid namen van het korps. Foto's Mariska de Graaff.  

Om 20:45 sprong het Voorhoutse brandweerkorps van hun stoelen omdat alle piepers afgingen; een teken dat de brandweer moet uitrukken. Het bleek echter een 1 aprilgrap vanuit de meldkamer om het korps een fijne korpsavond toe te wensen.

In 2015 heeft het korps 111 uitrukken gehad; een stijging van 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. Clustercommandant Edo Groenendijk ging in op de zaken die op dit moment actueel zijn bij de Regionale Brandweer Hollands Midden dit zijn dat er bij alle korpsen een Risico inventarisatie en evaluatie zal plaatsvinden. Vanaf april is er nieuwe manier van keuren geïntroduceerd bij de regionale brandweer waarbij functioneel getest wordt.

De clustercommandant bedankt de korpsleden en niet te vergeten het thuisfront voor hun inzet. Hierna gaf ploegchef Wim Jonker een terugblik op het afgelopen jaar met oog op bijzondere incidenten. Maar ook met het oog op de toekomst en de veranderingen in de kazerne met de aankomende verbouwing.  

Burgemeester Carla Breuer gaf daarna een doorkijk hoe op de diverse niveaus samenwerking plaats vindt met de regionale brandweer. Hierbij krijgt ook de jeugdbrandweer die vanaf 2010 actief is een compliment. Het is een kweekvijver voor de vrijwillige brandweer waarvan hopelijk doorstroming gaat komen naar de diverse brandweerkorpsen.

Image

Image 

Afscheid jeugdbrandweer:

  • Jelmer Ammerlaan
  • Brian Jonker
  • Bradley Ketelaar

Image


Image

Jubilarissen korps

  • Edwin Bos: 12,5 jaar
  • Ton Hoogervorst: 15 jaar
  • Peter Ketelaar: 15 jaar
  • Marinus Oskam: 25 jaar en afscheid
  • Henk Werkhoven: 30 jaar en afscheid

Image

Image

Image

Image

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs