BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
TOP Nederlands kampioen zaalkorfbal Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 18 april 2016 - De Sassenheimse korfballers van TOP hebben zaterdagavond voor de derde keer de nationale zaaltitel in de wacht gesleept. In de finale in de Amsterdamse Ziggo Dome werd PKC na een spannende strijd met 24-22 verslagen. Als er afgelopen zaterdag een cliché nog eens bevestigd werd, dan wel dat finales wedstrijden op zich zijn waarin alles mogelijk is. TOP was bepaald niet de favoriet en dat ze die rol in de eerste helft op zo’n manier moesten spelen was pijnlijk. Het begin met die rake schoten van Rianne Echten en Barbara Brouwer (na afloop wordt zij gekozen tot speelster van de wedstrijd) zag er nog zo veelbelovend uit. Maar vijf minuten daarna stond TOP plotseling met 7-2 achter. (Foto: René van Dam)

Het gemak waarmee PKC uit Papendrecht speelde en scoorde beloofde weinig goeds. Leuk was het niet als TOP-supporter maar je kon er mee leven: deze helft was het logische vervolg op de competitie waarin PKC met mooi korfbal onverslaanbaar was gebleken en TOP te vaak wedstrijden had waarin het niet liep.

Hoe groot moet een verschil in score zijn om een wedstrijd als beslist te beschouwen? Het aantal is de laatste jaren wat groter geworden: een achterstand van vier of vijf moet nog in te halen zijn. Maar toen PKC na ruim een kwartier op 14-8 kwam, voorspelde dat niet veel goeds. Het was een moment waarop de wedstrijd al zomaar beslist had kunnen worden. Het verschil bleef echter beperkt al was er alleen sprake van volgen: meestal was PKC de eerst scorende ploeg. Met 17-13 bij rust was er scoretechnisch misschien nog niets verloren maar het spelbeeld bood weinig aanleiding voor optimisme.

“Wat is er in de rust gezegd?”. Het antwoord was verrassend eenvoudig. Er was niet zo heel veel gezegd maar dat de coach Jan Niebeek vooral naar de stand had gewezen: vier doelpunten is nog in te halen en dus: vertrouwen houden.

Die eerste twee doelpunten van Celeste Split waren erg belangrijk: opeens was het weer een wedstrijd. PKC schoot nog wel veel maar niet meer zo zuiver. TOP speelde als team: in minuut 11 was het 18-18 maar raakte niet van slag toen het 20-18 werd. Het werd 20-20 en de nieuwe aanval besprak in een kringetje elkaar omarmend de te volgen tactiek. Nog een keer kwam PKC op voorsprong: 22-21 maar Daniel Harmzen maakte direct gelijk. Rianne Echten maakte het belangrijke doelpunt: 22-23

PKC kon in zijn laatste aanval niet meer echt gevaarlijk worden en met nog zestien seconden en een vrije bal hield TOP het hoofd koel. Mick ondernam geen doelpoging maar de laatste strafworp liet hij niet gaan: 22-24 was de allerlaatste stand in de Korfbal League seizoen 2015-2016.


Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs