BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Koninklijke onderscheiding voor Jos Warmenhoven Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 27 april 2016 - De heer J.J.G. Warmenhoven (74) uit Voorhout is deze Koningsdag Koninklijk onderscheiden. Hij krijgt de onderscheiding met name voor zijn inzet voor het behoud van het bollenerfgoed in de Duin- en Bollenstreek. Burgemeester Carla Breuer heeft de onderscheiding uitgereikt tijdens de aubade in Voorhout ter gelegenheid van Koningsdag. De heer Warmenhoven is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Warmenhoven is al ruim 12 jaar bestuurslid van de Historische Kring Voorhout (HKV). Ruim daarvoor, sinds 1992, was hij al betrokken bij het behoud van met name het bollenerfgoed, in het bijzonder de monumentale bollenschuren. Hij is initiatiefnemer van de samenstelling van de lijst van potentiële Voorhoutse monumenten. In dit kader is hij al jaren lid van de Monumentencommissie Voorhout en het Platform Monumenten van de Gemeente Teylingen. De heer Warmenhoven heeft diverse publicaties op zijn naam staan. Ook is hij betrokken bij diverse leden- en sponsoractiviteiten van de HKV, alsmede bij de jaarlijkse uitreiking van de Voorhoutse restauratieprijs, de Zwarte Tulpprijs, en de in 2015 gehouden tentoonstelling ‘De Tweede Wereldoorlog in 25 Voorhoutse Voorwerpen’.

Stichting Boerhaavehuis
De heer Warmenhoven is al ruim 12 jaar bestuurslid van de stichting het Boerhaavehuis. Dit bestuur assisteert de Protestantse Gemeente Voorhout met het onderhoud van het geboortehuis en de omliggende tuin van de beroemde wetenschapper Herman Boerhaave. Hij beheert de portefeuille bouwkundige zaken, organiseert o.a. de jaarlijkse uitgaansdag van de vrijwilligers alsmede diverse activiteiten voor begunstigers, sponsors en dorpsbewoners.

Rotary Club Voorhout

De heer Warmenhoven heeft in 1991 aan de wieg gestaan van de oprichting van de Rotary Club Voorhout, als dochterclub van de Rotary Club Sassenheim. De Rotaryclub Voorhout ondersteunt financieel, door middel van haar activiteiten, humanitaire projecten in de lokale gemeenschap en daarbuiten. Als actief Rotarian heeft de heer Warmenhoven in de loop der jaren veel gedaan aan activiteiten voor de jeugd, o.a. een buitenlands uitwisselingsprogramma van Voorhoutse en Sassenheimse schoolkinderen. Ook is hij betrokken bij het jaarlijkse Luchtkussenfestival in Voorhout, dat samen met de Oranjevereniging, de IJsclub en de Teylingen Ondernemers Vereniging wordt georganiseerd en waarvan de opbrengst ten goede komt aan maatschappelijke doelen binnen en buiten de gemeente.

Bollenerfgoed

De heer Warmenhoven is lid van de werkgroep Bollenerfgoed, die sinds 2010 onderdeel is van het Cultuur Historisch Genootschap Duin- en Bollenstreek. Zoals eerder vermeld was hij al lange tijd bezig, mede door zijn beroep als architect, met het fenomeen bollenschuren. In 1996, het jaar van het Industrieel Erfgoed, maakt de heer Warmenhoven een overzicht van de bollenschuren in de streek, van Hillegom t/m Wassenaar, en zet hij zich sindsdien in voor behoud en hergebruik hiervan. Hij heeft, in samenwerking met anderen van de Werkgroep Bollenerfgoed, tientallen eigenaren van bollenschuren en gemeenten van advies voorzien. Zijn langdurige inzet voor de cultuurhistorie is van grote waarde voor het behoud van het bollenerfgoed in de Duin- en Bollenstreek.
In 2016 viert de heer Warmenhoven zijn 45-jarig jubileum als zelfstandig architect.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs