BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Gemeente kan niet optreden tegen krakers Campo terrein Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 5 mei 2016 - De krakers op de voormalige Campo terrein in de wijk Overteylingen kunnen voorlopig blijven zitten. Omwonenden hebben de gemeente verzocht om handhavend op te treden in verband met het gebruik van het terrein aan de Teijlingerlaan 74, maar de gemeente heeft geen onveilige situaties of overtredingen geconstateerd. De eigenaars van het terrein hebben nog geen concrete afspraken om nieuwbouw te realiseren. Foto: De loods ligt tegenover de Ruïne van Teylingen (Google Earth)

In december 2015 is door een aantal bewoners verzocht om handhavend op te treden tegen de krakers. Het gebouw aan de Teijlingerlaan staat al zo’n 10 jaar leeg Het is medio 2015 wederom gekraakt. Ten tijde van het verzoek om handhaving werd het pand en terrein gekraakt door twee personen. Zij sliepen destijds in een stadsbus op het terrein en reden met oude bussen door de woonwijk. De omwonenden ondervinden hier hinder van.

Er is door de gemeente onderzocht of er bestuursrechtelijk kan worden opgetreden en er hebben diverse onderzoeken plaatsgevonden met betrekking tot asbest, milieu, brandveiligheid en bouwkundige staat om eventuele overtredingen ongedaan te maken. Er werden echter geen overtredingen geconstateerd.

De politie heeft ook geen strafbare feiten geconstateerd. De bussen, met uitzondering van een grote stadsbus die als kampeermiddel werd gebruikt, zijn APK gekeurd en verzekerd. Het rijden met deze bussen op de openbare weg is geen overtreding.

Verwijderen
De gemeente heeft begrip voor de situatie van de omwonenden. Zij kan echter enkel handhaven als er sprake is van een bestuursrechtelijke overtreding van een wettelijk voorschrift. Kraken is een misdrijf maar bestuursrechtelijk kunnen krakers niet worden verwijderd. Hiervoor dient een andere bestuursrechtelijke overtreding te zijn. De eigenaren van een pand hebben privaatrechtelijke mogelijkheden om krakers te laten ontruimen.

De eigenaren van het terrein, de heren Wilbrink, geven aan dat zij al eens een kort geding hebben aangespannen en de toenmalige krakers hebben laten
verwijderen. Vervolgens is het pand echter weer gekraakt. Zij gaven aan er op dit moment geen extra geld meer in te willen steken.

Villa's
De eigenaren willen binnen afzienbare termijn ontwikkelingen willen laten plaatsvinden op het terrein. Het betreft 6 vrijstaande villa’s en 8 twee onder-een-kap woningen in het dure segment. De vergunde woningen hebben te koop gestaan bij Wilbrink & Van der Vlugt, de verkoop is gestagneerd door de crisis op de woningmarkt.

Er is in 2009 al een sloopverginning afgegeven voor het terrein, maar de gemeente kan de sloop van de loods niet afdwingen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs