BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Oplevering achttien sociale huurwoningen in Hooghkamer Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 11 mei 2016 - De nieuwe bewoners van de achttien sociale huurwoningen aan de Mozartlaan in Voorhout krijgen deze week de sleutel van hun appartement in nieuwbouwcomplex Vesterhout. Woningstichting Warmunda heette hen van harte welkom met een zomers bloemetje bij de voordeur.

De achttien appartementen zijn zeer snel gerealiseerd: in slechts tien maanden, van grondaankoop tot oplevering. In september 2015 ging de bouw van start, in februari 2016 werd het hoogste punt bereikt en afgelopen woensdag leverde aannemersbedrijf H&B Bouw uit Sassenheim de woningen op aan Warmunda. “De samenwerking met Warmunda verliep prettig, mede daardoor hebben we de appartementen zo snel kunnen realiseren”, aldus Harry Bakker, directeur van H&B Bouw. Ook het vergunningtraject verliep vlot. Het realiseren van meer betaalbare woningen in Teylingen is dan ook een speerpunt in de gemeentelijke woonvisie.

Doorstroming
Warmunda liet de appartementen bouwen voor de sociale huur. De eerste tien werden verhuurd aan mensen met middeninkomens waarbij huurders van Warmunda die een eengezinswoning verlaten, voorrang kregen. De overige acht woningen worden verhuurd aan mensen met lagere inkomens en daarbij gelden dezelfde voorrangsregels. “Dat doen we om de doorstroming van eengezinswoningen te bevorderen want daar is nog altijd grote behoefte aan.” aldus bestuurder Marja Duiverman. Het complex is van alle gemakken voorzien en voorzieningen als een NS-station en winkels zijn in de buurt. Zoals verwacht, was er dan ook veel belangstelling voor de huurappartementen en inmiddels zijn alle woningen verhuurd.

Prestatieafspraken
Eerder, in april 2015, werden al twintig sociale huurwoningen opgeleverd aan de Narcis, ook in Hooghkamer. Met dit tweede woningproject draagt Warmunda bij aan de bouw van betaalbare sociale huurwoningen in de wijk Hooghkamer en aan de prestatieafspraken met gemeente Teylingen.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs