BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Jacoba van Beierenfonds wint 1.000 euro met Wecycle-actie Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 11 mei 2016 - Het Jacoba van Beierenfonds Teylingen ontvangt een sponsorcheque van €1.000,- van Wecycle. Inwoners uit de gemeente Teylingen steunden Jacoba van Beierenfonds Teylingen door afgedankte apparaten of spaarlampen in te leveren bij de milieustraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van electronisch afval in Nederland.

Wie op de milieustraat electronisch afval inleverde, kon punten scoren voor het lokale goede doel. De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het gekozen lokale goede doel.

Doel van de actie in 330 gemeenten is om het inleveren te stimuleren van vooral kleine afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraat. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Inzamelactie
Op 1 oktober start een nieuwe ronde van de inzamelactie. Alle gemeenten kunnen wederom een eigen lokaal goed doel opgeven. Mocht de gemeente dit niet doen, dan maakt automatisch de lokale Oranjevereniging kans op de sponsorcheque.


Samenwerking
De gemeente Teylingen werkt al jaren met Wecycle samen. Wecycle laat de ingeleverde elektrische apparaten voor bijna 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden, komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs