BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Opening Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 13 mei 2016 - Na ruim een jaar voorbereiding opent aanstaande zaterdag 14 mei  Het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn haar deuren. De vier landschappen in en rondom Warmond hebben daarin een prominente plaats gekregen. Het centrum wil zowel kinderen als volwassenen door middel van allerlei activiteiten verschillende aspecten van deze landschappen laten ontdekken. Deze ontdekkingstocht beperkt zich niet tot het centrum zelf maar nodigt mensen juist ook uit om op het eiland zelf op ontdekkingstocht te gaan.

De kinderen van de kindergemeenteraad, die onlangs tijdens hun bijeenkomst besloten het centrum een mooi geldbedrag te schenken zullen om 14.00 uur de openingshandeling verrichten. Daarvoor echter gaan er al verschillende activiteiten van start. Zo kunnen kinderen al om 13.00 uur slootwater onderzoeken en een wilgenhut bouwen en kunnen mensen met een IVN- gids over het eiland wandelen. Ook zal de Warmondse imker tekst en uitleg komen geven over zijn grote hobby. Naast de imker zullen ook andere groene organisaties acte de présence geven.

Na de opening zijn er in het centrum zelf  op de ontdektafels tal van wetenswaardigheden te ontdekken, is er een knutselhoek  en leidt een speurtocht je langs de vier landschappen. Ook wordt er muziek gemaakt rondom het thema van de dierengeluiden.

Op deze dag  bestaat er ook de mogelijkheid om Natuurvriend van Koudenhoorn te worden en zo het centrum als donateur te steunen.

Voor alle activiteiten en tijdstippen zie de website koudenhoornontdekken.nl en de facebookpagina van het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs