BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn geopend Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 16 mei 2016 - Het Natuur Ontdekking Centrum op Koudenhoorn opende afgelopen zaterdag haar deuren. De opening werd verricht door de kinderen van de kindergemeenteraad, die onlangs tijdens hun vergadering besloten het centrum een mooi geldbedrag te schenken. (Foto’s: Henk Keijzer)

In het centrum hebben de vier landschappen in en rondom Warmond een prominente plaats gekregen. Het centrum wil zowel kinderen als volwassenen door middel van allerlei activiteiten verschillende aspecten van deze landschappen laten ontdekken. Deze ontdekkingstocht beperkt zich niet tot het centrum zelf maar nodigt mensen juist ook uit om op het eiland zelf op ontdekkingstocht te gaan.

Image


Image

Dit kon meteen afgelopen zaterdag al. Kinderen konden het slootwater onderzoeken, een wilgenhut bouwen en met een IVN- gids over het eiland wandelen. Ook gaf de Warmondse imker tekst en uitleg over zijn grote hobby.

Image

Image

Image 

Image
De volgende activiteit van het Natuur Ontdekking Centrum Koudenhoorn staat ook al gepland. In de Nationale Vogelweek op zaterdag 21 mei zijn er twee vaarexcursies rond de Warmondse polders. De eerste is met name voor de vroege vogels en begint om 10.00 uur bij het centrum op Koudenhoorn, de tweede start om 19.30 uur en is een avondexcursie, waarbij hopelijk ook nog te genieten valt van een mooie zonsondergang. Tijdens deze excursie van een kleine twee uur wordt u rondgevaren in een ouderwetse koeienschuit, een platbodem zoals de boeren die eeuwenlang gebruikten om het vee naar de weilanden te varen.

Beide excursies worden geleid door zeer ervaren gidsen van de IVN Leiden en de Vogelwerkgroep Teylingen.
Vanwege de verwachte belangstelling is het zaak om u vooraf aan te melden via het mailadres Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs