BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Meesterwerken uit de Gouden Eeuw in enorm boek bij Wagner Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 20 mei 2015 - Vele genodigden waren vrijdagavond afgekomen op de boekpresentatie van Rijks, Masters of the Golden Age bij boekhandel Wagner. Het unieke boek van ontwerper Marcel Wanders toont de meesterwerken uit de 17e eeuw die in de eregalerij van het Rijksmuseum in Amsterdam staan opgesteld. Het boek met 440 pagina's van 50 bij 70 centimeter is in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks te koop voor 6.500 euro. Het 35 kilo zware boek wordt geleverd met een eigen tafel.

Image

Image

De genodigden kregen uitleg over de ontstaansgeschiedenis van het boek door Coen Sligting. In het boek worden grootschalige reproducties van de geselecteerde meesterwerken uit de Gouden Eeuw tot in detail afgebeeld, waarbij de hoogst haalbare druktechniek uit Italië wordt toegepast.

Voorzien van witte handschoenen konden de genodigden vrijdag door het enorme boek, waarin de kleinste details van de schilderijen zichtbaar zijn, heen bladeren.

Wagner kon vrijdag al een aantal telefoonnummer van belangstellenden noteren. Het boek is nog twee weken op afspraak in te zien via Willemien Wagner. In augustus verschijnt Rijks, Masters of the Golden Age in kleinere vorm als koffietafelboek. Het boek van 33 bij 24 centimeter weegt nog steeds 5 kilo en kost 125 euro.

Image

Image

De presentatie van het indrukwekkende boek is een kroon op het werk van Willemien Wagner. Zij haalde de afgelopen jaren vele auteurs naar Sassenheim voor lezingen en boekpresentaties. Willemien Wagner is genomineerd voor de boekverkoper van het jaar. Stichting Elspeet maakt op 3 september bekend wie de Albert Hogeveen Bokaal in ontvangst mag nemen. Tot 6 juni kan er gestemd worden op Willemien Wagner.

Bekijk de volledige fotoreportage.

Image

Image

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs