BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Meer bestaande woningen en minder clusterlocaties voor statushouders Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 27 mei 2015 - Het college van Teylingen wil meer gebruik te gaan maken van bestaande woningen voor de huisvesting van statushouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning). Dit zou betekenen dat de statushouders meer verspreid worden over de gemeente. Van de vijf eerder genoemde locaties voor geclusterde huisvesting blijven er in het nieuwe plan maar twee over. Het gaat daarbij om de de locaties Langeveld in Sassenheim en de Engelselaan in Voorhout. Op deze locaties kunnen elk maximaal 24 mensen wonen.Teylingen moet 117 statushouder opvangen.

De gemeente kondigde oktober vorig jaar aan vijf locaties voor de opvang van statushouders te onderzoeken. Het ging daarbij om Klein Sassembourg en de Kompasschool in Sassenheim. In Voorhout waren de stationslocatie en het weiland bij de Boekenburglaan in beeld en in Warmond Basisschool de Waaier. In december kwamen daar de Oosthaven en de locatie Langeveld in Sassenheim, en de Zuidelijke Randweg, nabij de Engelselaan in Voorhout bij. Alleen die twee laatste locaties zijn nu dus nog in beeld.

Bestaande woningen
De andere locaties vielen af toen na bouwtechnisch onderzoek bleek dat tijdelijke huisvesting niet mogelijk was of niet snel realiseerbaar. Ook bleek er meer draagvlak voor woningen met een mix van huidige en nieuwe bewoners. Dat kwam o.a. naar voren uit een raadpleging van omwonenden van de Kompasschool, één van de andere locaties. Ook de gemeenteraad gaf aan dat zij zoveel mogelijk huisvesting willen realiseren binnen bestaande woningen. Die wens wordt nu gehonoreerd. Dit is mogelijk doordat woningcorporaties woningen afstoten, die de gemeente kan aankopen.

Voor de omwonenden van de twee overgebleven clusterlocaties worden bijeenkomsten georganiseerd. Op 7 juni zal een bijeenkomst zijn voor de omwonenden van Langeveld (Sassenheim). En op 9 juni komt er een bijeenkomst voor omwonenden van de Engelselaan (Voorhout). In juni zal ook de gemeenteraad een besluit nemen over het nieuwe collegevoorstel.
 
Zie ook:
-Teylingen zoekt tijdelijke huisvesting voor 135 asielzoekers
-Voorstel college Teylingen: Vijf lokaties opvang vluchtelingen
-Gemeenteraad akkoord met opvang in lege gebouwen en containerwoningen
-Veel belangstelling voor informatieavond huisvesting statushouders
-Drie extra locaties huisvesting vluchtelingen
-Statushouders niet naar Boekenburglaan
-Woningen vluchtelingen in De Waaier te duur

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs