BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kindergemeenteraad besluit unaniem Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 12 juni 2016 - De vergadering van de Kindergemeenteraad leverde donderdagavond een heftig debat op. De kinderraadsleden van vijf schoolklassen stonden voor lastige keuzes. Ze moesten namelijk kiezen uit vier goede projecten van verenigingen en organisaties. Maar uiteindelijk wisten de kinderen tot een unaniem besluit te komen.

Leerlingen van de groepen 8 van De Regenboog (2 klassen), De Achtbaan, de Andreasschool en Antonius vergaderden in de raadszaal van de gemeente Teylingen.
De projecten die kans maakten op (een deel van de) 2.000 euro waren:

-Basketballvereniging Forwodians, met een streetball event waarbij ook aandacht is voor rolstoelbasketbal.
-Het Voorhouts Kamerkoor vroeg geld voor een nieuwe piano, om te kunnen optreden in de diverse verzorgingshuizen en natuurlijk ook voor andere concerten.
-Marente wilde graag spellen aanschaffen voor bewoners van de Bernardus. De spellen zijn vooral gericht op bewegen.
-De stichting Lopen Tegen Kanker verzocht om een bedrag voor een partytent voor hun activiteiten.

Image
Over de spellen voor dementerende ouderen in de Bernardus waren de kinderraadsleden het snel eens. Dit vonden ze een belangrijk doel. Ook de partytent voor de stichting Lopen Tegen Kanker sprak de kinderraadsleden zeer aan.

Verdeeldheid

Over het Streetball Event en de piano voor het kamerkoor waren de leerlingen erg verdeeld. Er was een heftig debat tussen de vertegenwoordigers van de verschillende klassen. Rond half negen leek het erop dat Forwodians geen geld kreeg voor het Streetball Event, maar 25 minuten later was er door verschuivingen toch 400 euro beschikbaar voor dit project. Uiteindelijk was de kindergemeenteraad zelfs unaniem in de beslissing. De Stichting Lopen tegen Kanker kreeg uiteindelijk 800, voor de spellen het gevraagde bedrag van 425 euro en het Voorhouts Kamerkoor ontvangt 375 euro voor een piano.

Het debat op 9 juni is net als bij echte raadsvergaderingen terug te zien via het internet op: www.teylingen.tv.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs