BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Cultureel festival 90-jarige Pankras Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 15 juni 2016 - Toneelvereniging Pankras bestaat 90 jaar. Op zaterdag 18 juni organiseert Pankras daarom een cultureel festival. Pankras speelt twee keer een komisch wagenspel en andere verenigingen leveren een bijdrage op de twee podiums.

Al 90 jaar bruist de vereniging van het leven. Er worden natuurlijk ieder jaar toneelvoorstellingen gegeven door en voor jong en oud, maar daarnaast bestaat de vereniging uit zo veel meer. Pankras bestaat ook uit vriendschap.

Voorzitter Erik van Dorp vertelt: "En wat zijn we trots! Trots op elkaar, op onze vereniging. Trots op cultuur en kunst in Sassenheim. Daarom wil Pankras met héél Sassenheim én omstreken delen dat wij 90 jaar bestaan. Dat doen we Pankras-stijl: met veel theater, veel cultuur en vooral veel gezelligheid!"

"Een stukje van de Hoofdstraat wordt omgedoopt tot Pankrasstraat. Er komen twee podia te staan, met daarop de hele dag door uitvoeringen.", vertelt Dennis Salman, lid van de speciaal daarvoor opgerichte jubileumcommissie. "We hebben diverse culturele verenigingen uit Sassenheim uitgenodigd om deel te nemen aan het festival. Zo geven we een podium aan al die andere verenigingen die ook bijdragen aan cultuur in Sassenheim."

's Ochtends om 11.00 uur begint Crescendo het festival. Namens carnavalsvereniging de Saksen zullen twee sprekers de volgende acts aankondigen. Gedurende de dag wordt Sassenheim getrakteerd op optredens van Up2Stage, de Bollenband, dansstudio Sonja, koren van Cantate en St. Pancratius. De Adest stageband geeft een optreden en tussen de optredens door spelen de Straatklinkers in de 'Pankrasstraat'. En er is natuurlijk veel theater! Pankras speelt twee keer een komisch wagenspel en de acterende jeugd verzorgt een optreden en straattheater. Om 16.30 uur sluit Pankras het festival af met de laatste voorstelling.  "Alle optredens zijn gratis te bezoeken en iedereen is van harte uitgenodigd om samen met ons 90 jaar cultuur en toneel te vieren!", aldus van Dorp.

Het programma staat op de site van Pankras.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs