BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
De Flierefluiters winnen 3 festivals op rij Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 18 juni 2016 - Dweilorkest de Flierefluiters uit Sassenheim heeft in een maand tijd drie festivals voor dweilorkesten op haar naam geschreven. In de afgelopen maand werd drie maal aan een dergelijk festival deelgenomen en in alle gevallen ging de eerste prijs naar het Sassenheimse muzikale gezelschap. Een kroon op het werk van de muzikanten.

Als eerste werd op Hemelvaartsdag deelgenomen aan het Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap in Groenlo. Dit evenement kan gezien worden als het meest prestigieuze festival van Nederland. De vorige drie edities van dit jaarlijkse festival werden ook door de Flierefluiters gewonnen. Omdat ‘vier op een rij’ nog nooit door een orkest was behaald, was de uitdaging erg groot. Van de 30 orkesten werden de Flierefluiters als beste beoordeeld door de jury. Hiermee schreef het orkest geschiedenis in de ruim 20 jaar dat het festival gehouden wordt.

Op zondag 5 juni deden de Flierefluiters mee aan de Open Betuwse Dweilorkesten Kampioenschappen in Tiel. Hier streden zo’n 20 orkesten mee om de prijzen, en het goud ging naar de Sassenheimse Flierefluiters. Het meest recente kampioenschap is ‘Dweilen op het Vierkant’ in Lisse op zondag 12 juni. Van de 5 orkesten werd ook hier door de Flierefluiters de hoogste trede beklommen. Trombonist en muzikaal leider Leon Rietveld; ‘Een prachtig resultaat waar we super trots op zijn. We hebben hard gewerkt aan ons repertoire en het is mooi dat het zich uitbetaalt in succes!’.

Naast de nodige bruiloften, partijen en evenementen staan na de zomer ook nog de dweilorkestenfestivals in Katwijk en Den Bosch op de agenda voor de Flierefluiters.
 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs