BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Favoriet Barbert wint kortebaan Sassenheim Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 20 juni 2016 - Barbert en John de Leeuw zaterdag de kortebaan in Sassenheim gewonnen. Het betekende na Assendelft en Vroomshoop alweer de derde overwinning op rij voor de combinatie. De grote favoriet versloeg in de finale de verrassende Wyard Beuckenswyk met Lindsey Pegram. Jagger Broline en Rick Wester werden derde voor Every's wish met Wim van der Mespel.

Barbert maakte net als in zijn voorgaande starts dit jaar een verbluffend goede indruk op de drukke en gezellige Teijlingerlaan. En dat terwijl de ruin de loting zeker niet mee had. In de tweede omloop al wachtte de sterke Zero Option Lane die op een goede dag bijna iedereen aan kan. Deze reputatie maakte hij samen met pikeur Lindsey Pegram in eerste instantie helemaal waar. Ondanks de vijf meter achterstand troefde hij Barbert direct bij de start af en kwam op een 1-0 voorsprong. Een galoppade van Zero Option Lane zorgde voor de gelijkmaker waardoor een kamprit de beslissing moest brengen. In nu al één van de mooiste ritten van het seizoen gingen de twee klasbakken tot het uiterste. Zero Option Lane leek een veilige voorsprong te hebben genomen, maar zag vlak voor de finish de favoriet alsnog langszij komen.

Outsider
In het restant van de middag hoefde Barbert zo diep niet meer te gaan. Stalgenoot Moni Maker (derde omloop) en Every's wish (halve finale) kwamen geen moment in de buurt. In de finale wachtte opnieuw een paard met Lindsey Pegram op de sulky. Wyard Beuckenswyk, gestart als één van de grootste outsiders, bleek het kortebanen nog niet te zijn verleerd. Tot 2011 was de vosruin een trouwe deelnemer en boekte regelmatig successen. Daarna kwam hij nog twee keer in actie, één keer in 2012 en één keer in 2015. Zijn laatste deelname was toevalligerwijs ook in Sassenheim. Een peesblessure hield hem vervolgens echter opnieuw aan de kant.

Bij zijn rentree op de Teijlingerlaan presteerde hij in eerste instantie moeizaam. De startprocedure was voortdurend een probleem. Maar nadat zijn achterban in de derde omloop een kap op zijn hoofd probeerde, sloeg dit om. Wyard Beuckenswyk vloog als herboren over de baan en schakelde tweede favoriet Tamburini en Jagger Broline uit. In de finale moest de vosruin voor deze inspanningen de tol betalen. In rit één gaf hij nog aardig partij, maar in de tweede rit kwam de combinatie geen moment meer aan de kar bij de ontketende Barbert.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs