BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Nieuwe theaterschool speelt musical Oliver Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 27 juni 2016 - De in februari opgerichte Theaterschool Teylingen speelde op 25 en 26 juni voor 3 uitverkochte zalen Oliver, de musical. De jeugdige zakkenrollerbende, die gespeeld werd door negen jongens tussen de 8 en 12 jaar was een feest om naar te kijken. Foto's Mariska de Graaff.

Image

Oliver Twist werd gespeeld door Aron de Vries. In totaal bestaat de cast uit 30 spelers, waarvan 17 kinderen tussen de 8 en 15 jaar en 13 spelers tussen de 16 en 60 jaar. Patrick Norman de Ridder en Annemieke van der Ploeg verzorgden de regie, choreografie en muzikale leiding.

Bekijk de fotoreportage.

Image

Image 

Het verhaal
Een moeder met haar net geboren kind klopt aan bij het hek van het armenhuis. Weduwe Naarling vangt haar op en neemt het kind van haar over. Voordat de moeder sterft zegt ze nog een paar laatste woorden en laat een gouden medaillon met haar portret na. De weduwe noemt het kind Oliver Twist.

Elf jaar later zien we Oliver in het armenhuis bedelend om meer pap. Door meneer Bol wordt hij het huis uitgezet. Hij verkoopt Oliver voor 5 pond aan een begrafenisondernemer, die enge bedoelingen met hem heeft. Oliver vlucht en komt op de straten van Londen terecht. Daar ontmoet hij Linke Glipper, die Oliver voorstelt aan Fagin, de leider van een jeugdige zakkenrollerbende, die hen in ruil onderdak en eten biedt. Zo ontmoet hij Nancy en Bet, maar ook Bill Slecht, een oudere schurk die voor niemand bang is. Bij een mislukte poging iemands zakdoek te stelen, wordt Oliver opgepakt. Na de rechtszaak wordt hij door de heer Bruinsma in huis opgenomen. Samen komen ze erachter dat Oliver het kind is van de verloren dochter van de heer Bruinsma. Bruinsma gaat terug naar het armenhuis om weduwe Naarling en meneer Bol op hun plaats te wijzen. Je kunt een kind niet zomaar verkopen als een oud stuk vuil. Uit angst dat Oliver de bende zal verraden, ontvoeren Nancy en Bet hem en brengen hem terug naar Fagin en Bill. Nancy krijgt spijt en probeert Oliver terug te krijgen bij Bruinsma. Bill ontdekt haar plan en slaat haar midden op straat dood. Oliver ontsnapt en weet bij Bruinsma en zijn nichtje Margaret te komen. Bill Slecht wordt op de brug doodgeschoten. Fagin en Glipper ontsnappen en gaan vol goede moed opnieuw verder met … zakkenrollen!

Image

In juni 2017 speelt de theaterschool de voorstelling Aladdin.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs