BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Einde afvalvervoer VAB per spoor Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 4 juli 2016 -  Sinds afgelopen vrijdag wordt er geen afval per spoor meer vervoerd vanaf het overslagterrein van het VAB aan de 's-Gravendamseweg in Voorhout. Doordat er geen goederenwagons meer hoeven te rangeren op de overgang, worden de wachttijden bij de spoorwegovergang op de 's-Gravendamseweg in de spits aanzienlijk korter.

Het transport van het restafval gaat sinds 1 juli per vrachtwagen. Het GFT-afval werd al langer per vrachtwagen vervoerd. Het rangeren van de goederenwagons bij het VAB leidde in het verleden tot veel stremmingen en files. Een aantal jaren terug is het tijdstip van rangeren en het sluiten van spoorbomen al verschoven om zoveel mogelijk de spitstijden te vermijden.

Nu het transport van restafval ook via de weg gaat wordt er geen gebruik meer gemaakt van het spoor. Het restafval wordt nu ook per vrachtwagen afgevoerd naar de AEB in Amsterdam. Een aanmerkelijk korter traject dan naar Attero in Drenthe. Door het afsluiten van een nieuw contract zijn niet alleen de kosten verlaagd en de duurzaamheid verbeterd, maar wordt ook de doorstroming van het verkeer op de 's-Gravendamseweg bevorderd.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs