BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Start bouw 40 eengezinswoningen Sonate Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 7 juli 2016 - Kleurrijke ballonnen vulden woensdag de lucht boven project Hooghkamer in Voorhout. Onder toeziend oog van zo een honderd betrokkenen gaven de heer Rimmelzwaan (toekomstige bewoner) en wethouder Bas Brekelmans het feestelijke startsein voor de bouw van 40 eengezinswoningen Sonate. (Foto’s: Mariska de Graaff)

De 40 eengezinswoningen worden gebouwd door Bouwbedrijf G.J. van der Hulst uit Lisse en zijn een ontwerp van architectenbureau Kokon uit Rotterdam. Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, onder meer door middel van zonnepanelen die in de daken van de woningen worden verwerkt. De variatie in woningtypes, wisselende kappen, sfeervolle veranda’s en diversiteit in tuinen zorgen voor een prettig, gevarieerd straatbeeld. Met de bouw van deze woningen vordert de woonwijk Hooghkamer weer een stukje.

Image
Als alles volgens plan verloopt zullen de woningen vanaf de zomer van 2017 opgeleverd gaan worden. Project Sonate bestaat uit totaal 68 eengezinswoningen. Er is met bijzonder veel aandacht gewerkt aan het stedenbouwkundig plan. Bij het ontwerp is er rekening gehouden met groen en speelplekken voor de kinderen. Daarbij ligt het park straks binnen handbereik. Dit is een plus voor veel mensen. Een plek waar jong en oud plezier kunnen beleven. "Het is mooi om te zien hoe blij mensen van onze visie op wonen worden", aldus Yvonne van der Hulst, directeur van Bouwbedrijf G.J. van der Hulst.

Image
Vol trots boorden de koper, de heer Rimmelzwaan samen met wethouder Brekelmans de eerste paal van een woning. Een bijzonder moment. Na het boren van de paal werd er getoost op een voorspoedige bouw en was er ruimte om toekomstige buren te ontmoeten.

Image 

 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs