BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Bart en Paulien nemen afscheid van hun fietsenwinkel Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 5 augustus 2016 - Bart en Paulien Hekker stoppen na 55 jaar met hun fietsenwinkel aan de Herenstraat in Voorhout. Peter Rijnsburger zal de zaak na 17 augustus voortzetten. Maar de naam Hekker Tweewielers blijft op de gevel staan. (Foto's: Mariska de Graaff)

De fietsenzaak werd oorspronkelijk opgezet door de vader van Bart Hekker en was toen nog gevestigd tegenover slot Teylingen. Bart stond daar als 8-jarige jongen na school of in de vakanties al banden te plakken. Toen hij 18 was kwam hij definitief bij zijn vader in de zaak werken.

Werkplaats
In 1963 verhuisde de fietsenwinkel naar de Herenstraat, waar de familie boven de winkel kon wonen. Naast fietsen verschenen er ook steeds meer andere producten in de winkel om de fietsers van dienst te zijn. Terwijl Paulien vaak in de winkel te vinden was, boog Bart zich achter in de werkplaats over de fietsen die gerepareerd of afgeleverd moesten worden.

En wanneer Bart en Paulien niet aan het werk waren, dan zaten ze op de fiets. Het echpaar heeft in de loop der jaren heel wat landen per fiets verkend. Zo werden onder meer Vietnam, Thailand en Sri Lanca aangedaan. Nu Bart en Paulien met pensioen gaan willen ze met een campertje door Europa gaan trekken. Maar uiteraard gaan de fietsen mee!

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs