BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Verhuur nieuwbouw Norremeerstraat van start Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 10 augustus 2016 - De huurwoningen aan de Norremeer- en Kaagstraat in Warmond maken binnenkort plaats voor nieuwbouw. De Norremeerstraat is als eerste aan de beurt. De huidige woningen worden gesloopt en in het najaar start de nieuwbouw van 24 woningen: twintig eengezinswoningen en vier seniorenwoningen met badkamer en slaapkamer op de begane grond.

Een deel van deze woningen is bestemd voor de huurders van de te slopen woningen, maar nog vijftien woningen worden aan anderen verhuurd. De verhuur gaat vrijdag 19 augustus 2016 van start via Woningnet Holland Rijnland.

Bewoners
Er is gekozen voor twee blokken van twaalf woningen, waardoor tussen de blokken extra parkeerruimte ontstaat voor de buurt. De woningen zijn allemaal sociale huurwoningen. “Een mooi plan, passend in de buurt’’, aldus Marja Duiverman, bestuurder van Warmunda. Volgens Warmunda is het plan is uitgebreid besproken met omwonenden en wordt rekening gehouden met de verschillende belangen. De bewoners van de Norremeerstraat keerden zich eerder nog tegen de sloop van de woningen. Zij zagen meer in een renovatie.

De woningen worden al in de fabriek in elementen gebouwd en daarom is de bouwtijd zeer kort: alles bij elkaar circa drie maanden. Hiermee moet de overlast voor omwonenden worden beperkt.

Huren
Oplevering van de woningen wordt verwacht medio 2017. De huurprijs van de eengezinswoningen is €710,68. Deze woningen zal Warmunda verhuren aan gezinnen (3+) met een bruto jaarinkomen tussen €30.001 en €35.739. De twee beschikbare seniorenwoningen worden verhuurd aan 1- en 2-persoons huishoudens van 55 jaar of ouder, met een maximaal inkomen tot € 35.739. De huur is, afhankelijk van het huishoudinkomen, €628 (voor mensen met recht op huurtoeslag) of €710. Met het oog op de doorstroming, krijgen huurders van Warmunda voorrang.
 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs