BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Eis 10 maanden na achtervolging A44 Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 24 augustus 2016 - Een 22-jarige man uit Vleuten hoorde woensdag 24 augustus tien maanden cel tegen zich eisen voor de Haagse rechtbank. Zijn 20-jarige mede-verdachte uit Wijk bij Duurstede zeven maanden cel. Volgens de officier van justitie hebben zij in december vorig jaar een woninginbraak gepleegd in Wassenaar. Daarop volgde een achtervolging over de A44 die eindigde in een aanrijding ter hoogte van Sassenheim.

Vrijdagmiddag 18 december kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een woning aan het Van Polanenpark in Wassenaar en dat twee verdachten er in een personenauto vandoor waren gegaan. Doordat oplettende getuigen de twee hadden gezien, beschikte de politie over goede signalementen van de verdachten en hun voertuig.

Enkele minuten later zagen agenten de auto door Wassenaar rijden. De twee inzittenden negeerden meerdere stoptekens van de politie waarop de achtervolging werd ingezet. Via Katwijk en Leiden reden de verdachten de A44 op richting Amsterdam. Tijdens de achtervolging gooiden ze de buit uit het raam.

Ter hoogte van de oprit Sassenheim botste de vluchtauto met een personenauto en een vrachtwagen. Hierbij raakte twee personen gewond die ter controle zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de aanrijding was ook een politieauto betrokken. Deze twee agenten zijn na het incident ook ter controle naar het ziekenhuis gegaan.

Image

De verdachten wisten uit de vluchtauto te komen en gingen er te voet vandoor. Uiteindelijk werden beiden in de omgeving (waar ze zich probeerden te verstoppen) aangehouden.

Volgens de officier is er voldoende bewijs voor de inbraak. Er zijn getuigen en camerabeelden en ook zijn er gestolen sieraden aangetroffen in de auto en langs de A44. De eis tegen de Vleutenaar is hoger dan tegen de man uit Wijk bij Duurstede omdat de eerstgenoemde persoon de auto bestuurde.

De officier neemt verdachten niet alleen de inbraak kwalijk maar ook dat zij met hun rijgedrag hun medeweggebruikers in groot gevaar hebben gebracht. Dit aspect zal op een latere zitting uitgebreider aan de orde komen.

De uitspraak is over twee weken.

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs