BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Brieven met persoonsgegevens in voormalig gemeentehuis Warmond Afdrukken E-mail
WARMOND, 8 september 2016 - Onder de achtergebleven spullen in het voormalig gemeentehuis in Warmond bevinden zich toch 66 brieven met persoonsgegevens. Eerder zei de gemeente dat er geen privacygevoelige gegevens waren achtergebleven. Er zijn ook floppydisks gevonden die nader onderzocht worden op vertrouwelijke gegevens. Het incident met de achtegelaten gegevens is voldoende ernstig voor de gemeente om te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens als datalek.

Teylingen heeft alle achtergebleven spullen uit het voormalig gemeentehuis weggehaald. Het doornemen van de spullen is in volle gang, een groot deel van de papieren is inmiddels bekeken.

De gemeente schakelt de Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in.  De IBD kan helpen bij het beperken van de technische-, financiële- en imagoschade voor gemeenten. In het leegstaande pand lagen nog spullen waaronder in een kluis. Dit blijkt grotendeels papierafval te zijn, waaronder lege dossiermappen, acht kratten Staatscouranten en oude reclamefolders. Er zijn ook een aantal papieren en floppydisks gevonden die aanleiding gaven tot nader onderzoek. Deze zijn overgebracht naar het gemeentekantoor in Sassenheim.

Er zijn 66 brieven uit de periode voor 1989 waar een naam op staat. De inhoud is per brief bekeken. De Informatiebeveiligingsdienst (IBD) adviseert de gemeente om de bevindingen te melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De gemeente overlegt ook met de IBD of het nodig is de betrokkenen te informeren. De oude floppydisks die zijn gevonden, worden onderzocht door de afdeling ICT van de gemeente.

Zorgvuldigheid
"Voorop staat dat er nooit spullen hadden mogen achterblijven. De gemeente Teylingen streeft ernaar zorgvuldig om te gaan met informatie. Bij het afstoten van het pand, na de fusie in 2006, is dit niet goed gegaan. Dit vinden we heel vervelend. We doen er alles aan om deze zaak zorgvuldig af te handelen en afspraken te maken om dit in de toekomst te voorkomen.

Op 6 september zijn mensen het omheinde pand ingegaan en hebben achtergebleven spullen gefilmd. Dit bericht is vervolgens getwitterd. Nadat het filmpje van het pand openbaar werd gemaakt, hebben we direct voorzorgsmaatregelen genomen om te voorkomen dat nog meer mensen het pand oneigenlijk betreden. Het pand is afgesloten en de spullen zijn allemaal verwijderd. De politie doet nog nader onderzoek naar het betreden van het pand. We zullen de komende dagen werk maken van een goede afhandeling. Als bestuur nemen we de verantwoordelijkheid om dit zorgvuldig te doen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs