BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Verbouwing bestuurscentrum ligt op schema Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 29 september 2016 - De verbouwing van het bestuurscentrum in Voorhout verloopt volgens schema. Zowel in het pand als erbuiten worden werkzaamheden verricht. Het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Jeugd- en Gezinsteam (CJG/JGT) krijgen straks een plek in het gebouw. Op 1 december moet de verbouwing gereed zijn.

De verbouwing is nodig om het binnenklimaat in het bestuurscentrum te verbeteren. Tegelijkertijd wordt het dak gerenoveerd, omdat het gebouw op diverse plekken lekte. “Het gebouw voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Na de verbouwing kunnen we onze medewerkers weer een fatsoenlijke werkplek aanbieden”, aldus wethouder Bas Brekelmans van de gemeente Teylingen.

Een andere reden voor de verbouwing is de inpassing van het Centrum voor Jeugd en Gezin en het Jeugd- en Gezinsteam (CJG/JGT) in het bestuurscentrum, waardoor het gebouw straks optimaal wordt gebruikt. Het CJG/JGT krijgt een eigen herkenbare entree aan de Schoutenlaan. Inmiddels is er een hellingbaan aangelegd, zodat ouders met kinderwagens en mindervaliden het gebouw goed en veilig kunnen betreden. Er zijn extra parkeerplaatsen aangelegd om de parkeerdruk voor direct omwonenden te beperken.

Ambitieus
De werkzaamheden zijn al voor de bouwvakantie opgestart. “Tijdens de zomervakantie is er hard doorgewerkt om de planning te kunnen halen. Die is behoorlijk ambitieus, dus we zijn blij dat we op schema liggen”, vertelt wethouder Brekelmans.

Om de verbouwing zo snel mogelijk te kunnen voltooien, is het hele gebouw ontruimd. Het bestuur en de ambtenaren hebben een tijdelijke werkplek gekregen, verspreid over de gemeentekantoren in Hillegom, Lisse en Sassenheim. Door gebruik te maken van bestaande gebouwen, kunnen de kosten voor tijdelijke huisvesting tot een minimum worden beperkt.

Vergaderen
De voormalige Kompasschool in Sassenheim, die momenteel leegstaat, is met minimale middelen geschikt gemaakt als tijdelijke vergaderlocatie. Gemeenteraad en commissies kunnen tijdens de werkzaamheden wel in de raadzaal blijven vergaderen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen nemen na de verbouwing weer hun intrek in het bestuurscentrum, evenals medewerkers van de gemeente.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs