BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Raymann boeiend en vermakelijk Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 3 oktober 2016 -  Jörgen Raymann had zaterdag in 't Onderdak in Sassenheim een volle zaal anderhalf uur in de ban. In een vlot tempo besprak hij hoe het is om 50 te zijn. Hij keek ook terug en vooruit naar de leeftijd van 80.

Zijn teksten waren zeer origineel en van een hoog recht-voor-zijn-raap gehalte. Het prima, maar wat schaarse zangwerk gaf welkome rustpunten in 'Zo kan het ook'. De opening was het overbekende 'Lang zal ie leven', dat door de zaal enthousiast werd meegezongen. Pas achteraf meldde Raymann waarom: voor zijn recente 50ste verjaardag. Vervolgens reeg hij allerlei teksten probleemloos aan elkaar, terwijl het toch om een try-out ging.

Als Surinamer had hij een speciale kijk op Nederland. Wat is er nu en zeker straks nog écht Nederlands? Veel vaderlandse topliederen komen uit het buitenland. En hoe zit het met die oer-Hollandse winkelketens, die stuk voor stuk in vreemde handen verdwijnen? Als nieuwtje meldde Raymann dat de Hema onder Surinaamse leiding komt en dat die de openingstijd aanpast: rustig aan, uurtje of elf.

Het ouder worden van man – en vrouw – werd stevig belicht. Twee aspecten sprongen eruit: de toenemende vergeetachtigheid en het steeds minder goed kunnen luisteren. Raymann keek hier vooral naar de omgang van man en vrouw en rakelde ontzettend herkenbare voorbeelden op. Om de komische lading van dit – en al het andere – écht te voelen, is een bezoekje aan 'Zo kan het ook' beslist een aanrader. Komende zaterdag treedt trouwens in 't Onderdak een andere cabaretier van 50, Joep Onderdelinden, aan met het feestelijke programma 'Taart'.
 
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs