BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Backup gegevens inwoners Warmond lag nog in voormalig gemeentehuis Afdrukken E-mail
WARMOND, 12 oktober 2016 - In het voormalig Gemeentehuis Warmond is een collectie backup tapes gevonden met namen, adressen, woonplaatsgegevens, nationaliteit en sofinummers van Warmonders uit de periode 1997-2003. De reservekopieen van onder andere de gemeentelijke basisadministratie bleven samen met 66 brieven en 172 floppydisks na het vertrek van de ambtenaren onbeheerd achter in het gebouw. "Dat het pand niet meteen is leeggehaald, is niet goed te praten", zegt een woordvoerder van de gemeente.

"Hoe het toch heeft kunnen gebeuren, heeft te maken met de geleidelijke manier waarop het pand is afgestoten. Zo is na 2006 een aantal spullen lang blijven staan omdat er nog in het pand werd vergaderd. Op het moment van daadwerkelijke oplevering werd verondersteld dat in ieder geval werkdocumenten al lang waren weggehaald. Het wegbergen of vernietigen van verouderde documenten is de afgelopen jaren vanzelfsprekender geworden", aldus de gemeente.

De gemeente vindt het niet nodig om inwoners, waarvan gegevens zijn achtergebleven, te informeren omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat derden iets met deze gegevens hebben gedaan. De backuptapes bleken bovendien beschadigd en lastig uit te lezen.

Het blijft een feit dat er geen spullen hadden mogen achterblijven in het gemeentehuis, vindt burgemeester Carla Breuer: "De tijd kunnen we helaas niet meer terugdraaien, wel zetten we alles op alles om het zo goed en zorgvuldig mogelijk te herstellen. Ook al is de kans klein dat de gegevens bekeken zijn: de gemeente gaat secuur te werk. We vinden het belangrijk om inwoners van Warmond die hier toch vragen over hebben te woord te staan."

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs