BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Praktijkles archeologie voor leerlingen Het Bolwerk Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 18 oktober 2016 - Groep 7 van obs het Bolwerk uit Sassenheim heeft afgelopen week archeologisch onderzoek verricht op een stuk braakliggend terrein aan de Hoofdstraat in Sassenheim. Doel was ervaring op te doen met wat je in de grond kunt aantreffen en te ondervinden dat graven leuk speurwerk is. De les werd gehouden in het kader van de nationale actie “Archeologie uit uw achtertuin” van het Rijksmuseum van Oudheidkunde in Leiden. In dit museum worden op dit moment uit alle gemeenten in Nederland archeologische vondsten tentoongesteld.

Stichting Oud Sassenheim heeft de archeologieles begeleid door eerst in de klas te vertellen over bodemonderzoek en later de kinderen te helpen bij het zoeken. De SOS had ook materiaal ter beschikking gesteld.

Amateurarcheoloog Aad van der Geest was zeer tevreden over de middag. “De kinderen waren heel enthousiast en hebben meer gevonden dan we verwacht hadden. Natuurlijk werd er veel puin aangetroffen, maar er zijn ook een muntstuk, een stukje van een pijp, een zeer oude spijker en potscherven aangetroffen”, aldus Van der Geest.

Ook SOS bestuurslid Paul de Baan vond het een geslaagde middag. ”De middag is in eerst instantie voor de leerlingen opgezet om hen een leuke middag te bezorgen, maar daarnaast wil de SOS hen toch ook graag iets bijbrengen over het verleden van Sassenheim. Volgend jaar vragen we   een andere school om mee te doen”, aldus Paul de Baan. 
Na de herfstvakantie gaan de leerlingen de gevonden voorwerpen schoonmaken en verder onderzoeken.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs