BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
"Warmond is wel degelijk een kunstdorp" Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 7 november 2016 - Wethouder wethouder Arno van Kempen opende zaterdagmiddag in De Oude School de Warmondse Kunstweek . Aansluitend op de opening hield Maarten ’t Hart een lezing over zintuigen en de kunst. Het thema van deze editie van de Kunstweek is Warmond Kunstdorp. “Want wat lokale bestuurders en andere critici daar ook over gezegd hebben, Warmond is wel degelijk een kunstdorp!” Die boodschap droeg voorzitter Hans Goudsmit van de Warmondse Kunstweek zaterdagavond uit tijdens het concert van het Monward Consort in de Protestantse Kerk in Warmond. (Foto’s: Henk Keijzer)

Daar konden de bezoekers onder meer luisteren naar een schitterende uitvoering van het Octet opus 20 van Felix Mendelssohn.  Daarnaast werd ter viering van het herstel van het kerkorgel op deze avond ook het concert voor orgel en orkest van Händel ten gehore gebracht. Het Lohman-orgel werd daarbij bespeeld door organist Bert Mooiman. Zondag ontving Michiel Noordzij schrijver en journalist Alexander Munnighoff in zijn literair café naar aanleiding van zijn boek De Stamhouder.  De familiekroniek van deze journalist is veelvuldig geprezen in de media vanwege de lichtvoetige en ook meeslepende schrijfstijl en de historische rijkdom.

Image
Natuurlijk kan er gedurende de hele Kunstweek weer gegluurd worden bij de buren. In diverse panden in de Warmondse Dorpsstraat zijn kunstwerken te bewonderen. Voor wie zelf kunst wil maken zijn er workshops als vilten en schilderen. Er is dit jaar ook plaats voor bijzondere workshops zoals schetsen op de i-pad en botanisch tekenen.

Weemoed
Het tweede weekend van de kunstweek vangt vrijdagavond aan met een lezing van de inmiddels bekende kunsthistorica Camee van Blommenstein in het kasteel Huis te Warmont. Zij zal daar haar licht laten schijnen over een speciaal onderdeel van de beeldende kunst namelijk de portretkunst. November is de maand van de weemoed, daarom staat zo toepasselijk het lied van de weemoed, de Portugese Fado centraal op de tweede zaterdag in de Kunstweek. In bistro La Croute wordt het diner gelardeerd met de melancholische klanken van de fado. De jarige Harbour Jazz Band ondersteund door Warmondse muzikanten mag de Kunstweek al jammend afsluiten in het Trefpunt, dat speciaal voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot jazzclub.

Toekomst
Dit is de laatste editie van de Kunstweek die nog met financiële ondersteuning van de gemeente is georganiseerd. Hoe het volgend jaar zonder subsidie verder moet leek ook voorzitter Hans Goudsmit nog niet te weten. Hij riep zaterdag de bezoekers van het concert van het Monward Consort op met goede ideeën te komen. "Maar gewone ideeën zijn ook meer dan welkom."

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs