BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Cucu Huiskamerfestival brengt 2000 op Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 14 november 2016 - het 5e Cucu Walking Huiskamerfestival bracht afgelopen zaterdag ruim € 2.000,- op. het festival vond plaats in verschillende huiskamers in Sassenheim. De huiskamers garandeerden een intieme sfeer, waarbij het publiek heel dichtbij artiesten zoals Kleintje Kleintje Pils, Woody & Cat en Carla de Wal zat. de opbrengst van het festival wordt gebruikt voor een bestaand project van Stichting Cucu; het jaarlijkse zomerkamp voor een groep kinderen met een handicap in Zaluchchia, Oekraïne.

De avond begon bij atelier Comali aan de Hoofdstraat. Daar werd de aftrap gedaan onder het genot van een glaasje en een amuse. Vervolgens liep het publiek verschillende routes, zodat iedereen drie verschillende optredens kon bijwonen. Van expressief toneel tot country music en van a capella tot een sixties en seventies tribute. Festivalbezoekers moesten soms best een pittig stuk lopen door de kou naar de andere kant van het dorp, maar genoten van een hele afwisselende avond.

Image
De bezoekers, vrijwilligers en artiesten kwamen na afloop samen bij café de Voogd waar veel enthousiaste reacties te horen waren. Marjolein liep dit jaar voor het eerst mee met haar man en vertelde enthousiast: “We hebben ontzettend mooie optredens gezien en vinden dit een heel leuk concept”. Sommige deelnemers hadden heel bewust gekozen voor een route met onze lokale helden Pam MacBeth en Kleintje Kleintje Pils, andere maakten kennis met een aantal nieuwe acts waaronder het duo Woody & Cat. Deze dames betoverden letterlijk de mensen in de woonkamers met een cello, een piano en twee prachtige stemmen. Af en toe werd er zelfs een traantje in de woonkamer weggepinkt.

Lokale partners
Het bestuur van de Stichting kijkt terug op een fantastische avond waar artiesten, vrijwilligers, huiskamereigenaren hebben genoten. De avond werd mede mogelijk gemaakt door atelier Comali dat de opening verzorgde en de gehele avond het podium was voor de theatergroep Spagetti Bolognese.
 
Cucu
Het festival werd georganiseerd door Stichting Cucu, een kleinschalige stichting gevestigd in Sassenheim. De stichting werd in 2006 opgericht door de drie zusjes van Charldorp uit Sassenheim en steunt sindsdien projecten die kansarme kinderen een kansrijke toekomst bieden. Bijzonder aan de stichting is dat 98% van de opbrengst ook daadwerkelijk bij de kinderen terecht komt. Dit kan omdat de stichting wordt bestuurd door vrijwilligers.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs