BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Contract voor parkeerdek Station Sassenheim getekend Afdrukken E-mail
ImageTEYLINGEN, 25 november 2016 - De gemeente Teylingen en Aan de Stegge Twello hebben een overeenkomst gesloten voor de bouw  van een parkeerdek met circa 240 extra parkeerplaatsen bij Station Sassenheim. De bouw start naar verwachting medio 2017, de oplevering staat gepland voor eind 2017.

De uitbreiding van de parkeergelegenheid is nodig door de enorme verhoging van de parkeerdruk sinds de opening van het station in 2011. Het aantal reizigers dat door NS verwacht was (2.000 reizigers per dag) is in werkelijkheid gegroeid naar ruim 3.300 in 2014. Door dit succes staat het parkeerterrein met 280 parkeerplaatsen dagelijks overvol. De gemeenteraad besloot daarom in 2015 tot het aanleggen van 240 extra parkeerplaatsen.

Bouwtijd
Op basis van een de beste prijs-kwaliteitsverhouding is de opdracht in een selectieprocedure gegund aan Aan de Stegge Twello. Bij de inschrijving is voorgesteld om tijdens de bouw het parkeerterrein bij de Wasbeek te gebruiken als tijdelijk parkeervoorziening om het huidige parkeerterrein in zijn geheel te kunnen sluiten. Hierdoor is een korte bouwtijd van circa 4 maanden mogelijk. Daarnaast is aangeboden tijdens de bouw extra fietsenstallingen te plaatsen bij het station. Tijdens de bouw zullen reizigers en automobilisten geïnformeerd worden over de eventuele overlast en mogelijke alternatieven om te parkeren.

Ontwerp
Het ontwerp van het parkeerdek is tot stand gekomen in samenwerking met Continental Car Parks en MoederscheimMoonen Architects. In het ontwerp staan comfort en veiligheid centraal en krijgt ook de landschappelijke inpassing extra aandacht. Het nieuwe gebouw komt namelijk te liggen tussen het spoor en de A44; een dynamische plek, met op de achtergrond de sfeer van de Kagerplassen en de bollenvelden.

Gratis
De druk op het parkeerterein komt voor een deel ook van vliegtuigpassagiers die via Schiphol vliegen. Ze parkeren hun auto bij Station Sassenheim en reizen het laatste stukje naar Schiphol met de trein. Op die manier omzeilen ze de hoge parkeertarieven op Schiphol. Toch blijft parkeren bij Station Sassenheim gratis.  “In het coalitieakkoord 2014-2018 spraken we af dat de gemeente zorgt voor voldoende openbare parkeergelegenheid met als uitgangspunt dat parkeren gratis is. Met het realiseren van het parkeerdek zonder betaald parkeren, spelen we hierop in”, zegt wethouder Brekelmans. “Het parkeerdek zorgt dat station Sassenheim beter functioneert, dat is belangrijk voor de mobiliteit in de regio.”
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

AGENDA

 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs