BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
25 Woningen op gemeentewerf Warmond Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 30 november 2016 - Op de voormalige gemeentewerf in Warmond komen 25 koop- en sociale huur eengezinswoningen. De gemeente Teylingen, Woningstichting Warmunda en H&B Bouw ondertekenden hiervoor dinsdag een overeenkomst. In het nieuwe woongebied komen 12 sociale huurwoningen en 13 koopwoningen.

De voormalige gemeentewerf Warmond aan de Van den Woudestraat 1a is eigendom van de gemeente Teylingen en heeft al een aantal jaar geen functie meer. “In Warmond zijn er weinig locaties waar nieuwe woningen gerealiseerd kunnen worden, terwijl er wel behoefte is aan eengezinswoningen en betaalbare huurwoningen” zegt wethouder Brekelmans. Daarom sloot de gemeente in januari 2016 een samenwerkings-overeenkomst met woningstichting Warmunda om sociale huurwoningen op deze plek te realiseren. Gezamenlijk selecteerden zij een partij voor de bouw van de huurwoningen en de ontwikkeling van koopwoningen. Na een uitvoerige selectieprocedure is H&B Bouw gekozen om op de gemeentewerf aan de slag te gaan. “Deze ontwikkeling past goed bij onze Woonvisie”, aldus Brekelmans. We willen jongeren en jonge huishoudens vasthouden. Dit nieuwbouwproject draagt zo bij aan een evenwichtige leeftijdsopbouw en de leefbaarheid in Warmond.”

Woningen
12 van de 25 eengezinswoningen worden sociale huurwoningen in bezit van Warmunda, door fusie vanaf 1 januari 2017 opgevolgd door Woonstichting Stek. “We hebben met de gemeente afgesproken  dat zes woningen daarvan worden verhuurd aan huishoudens van drie of meer personen met een inkomen tot  € 30.000,-”, vertelt Marja Duiverman, directeur-bestuurder van Warmunda. “De maximale huurprijs daarvan is € 628,76.” De andere zes woningen hebben een huurprijs van € 710,68.

Doorstromers

De 13 eengezinswoningen in de koopsector worden in het middel dure segment gerealiseerd. Deze woningen zullen aantrekkelijk zijn voor doorstromers die een goedkopere woning achterlaten. Zo dragen deze woningen ook bij aan behoud van de leefbaarheid in Warmond. “In onze plannen hebben we een hoge kwaliteit van zowel de woningen als de openbare ruimte nagestreefd”, geeft Harry Bakker, directeur van H&B Bouw, aan.

Inloopavond
Het ontwerpbestemmingsplan voor de ontwikkeling ligt vanaf donderdag 1 december 2016 tot en met woensdag 11 januari 2017 ter inzage in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. In die periode kunnen zienswijzen worden ingediend op het plan. Voor belanghebbenden organiseert de gemeente Teylingen op 14 december een inloopavond van 19.30 tot 21.00 uur in het Trefpunt, Herenweg 80 Warmond. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen over het bestemmingsplan, maar ook over de verkoop of huur van de te realiseren woningen. Medewerkers van woningstichting Warmunda en H&B Bouw en de architect zijn aanwezig om toelichting te geven op het plan.

Als de vaststelling van het bestemmingsplan soepel loopt, kan na de zomer van 2017 gestart worden met bouwwerkzaamheden.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs