BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Vooruitgang overvalt huurders met bomenkap Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 4 december 2016 - Woonstichting Vooruitgang  heeft bewoners van de Tulpenstraat in Sassenheim vrijdag overvallen met de mededeling dat de Moeraseiken waar ze al decennialang op uitkijken komende dinsdag plotseling worden gekapt. De overvaltechniek van Vooruitgang is hard aangekomen bij de bewoners van de appartementen aan de Tulpenstraat, die op de bomen uitkijken. "Ik heb er de hele nacht van wakker gelegen", zo stelt één van hen.

"Ze overvallen je net voor het weekend met deze mededeling, dat meteen na het weekend je hele uitzicht wordt verwoest. Elke mogelijkheid om nog bezwaar aan te tekenen wordt je ontnomen. En waarom? De bomen zijn niet ziek en ze vormen eigenlijk het enige aantrekkelijke aan deze woonomgeving", zo vertelt een geëmotioneerde bewoonster.

Beschermd
Volgens de brief van Vooruitgang hebben een aantal huurders aan de Tulpenstraat in het verleden gevraagd of het niet mogelijk is de bomen aan de achterzijde van de Tulpenstraat / Hyacintenstraat te verwijderen. Om dat de bomen op de lijst van beschermde bomen van de gemeente Teylingen stonden, mochten de bomen niet gekapt worden. "Dit jaar hebben wij met de gemeente contact gezocht en kregen het goede bericht dat de moeraseiken niet meer op de lijst van beschermde bomen van de gemeente Teylingen staan", zo schrijft Vooruitgang.

De bewoners van de Tulpenlaan beschouwen de brief als alles behalve een 'goed bericht'. Volgens het schrijven gaan medewerkers van de Maregroep de bomen komende dinsdag kappen. Wie om de kap van de bomen heeft gevraagd is bij de bewoners niet duidelijk.

Onbehoorlijk
Ondanks de flitsactie van Vooruitgang gaan de omwonenden maandag toch nog proberen het naderende onheil af te wenden. "We gaan maandagochtend op de stoep staan bij Vooruitgang om tekst een uitleg te vragen.  "Het kan toch niet zo zijn dat een woonstichting op deze volstrekt onbehoorlijke manier haar huurders voor het blok kan zetten", zo stelt één van hen strijdbaar.

Bij Woonstichting Vooruitgang was niemand bereikbaar voor commentaar.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Is uw fiets de afgelopen 2 jaar gestolen op station Sassenheim of Voorhout?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs