BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Kap bomen Tulpenstraat uitgesteld Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 5 december 2016 - De kap van de drie moeraseiken aan de Tulpenstraat is in ieder geval voor een week uitgesteld. Bewoners van het appartementengebouw waar de bomen voor staan werden vrijdag overvallen door een brief van Woonstichting Vooruitgang dat de bomen dinsdag gekapt zouden worden. Dat leidde tot emotionele reacties .

"Het was niet zo handig om zo'n brief net voor het weekend te laten bezorgen, wanneer de bomen direct na het weekend gekapt worden", zo geeft Johan van Buren, manager wonen van Vooruitgang, toe.  "We gaan dat in het vervolg ook anders doen. En we hebben de Maregroep gevraagd om de kap een week uit te stellen, zodat we eerst in contact kunnen treden met de bewoners."

Van Buren benadrukt wel dat er in het verleden door verschillende bewoners om de kap van de bomen is gevraagd. "Het zijn forse bomen, die behoorlijk wat licht wegnemen uit de appartementen. Wij proberen ze steeds bij te snoeien, maar dat kost jaarlijks zo'n 2000 euro. De bomen zijn eigenlijk te groot geworden voor de plek waar ze staan. We willen de moeraseiken nu vervangen door kleinere bomen."

Zie ook:
-Vooruitgang overvalt huurders met bomenkap

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs