BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Voorhoutse vraagt aandacht voor onderwijs in conflictgebieden Afdrukken E-mail
VOORHOUT, 11 december 2016 - Fleur Bleeker (15) uit Voorhout reisde deze week samen met tientallen jongeren uit andere Europese landen naar Brussel om vertegenwoordigers van de EU te vragen om meer aandacht voor onderwijs in conflictgebieden. Door het tonen van zelfgemaakte filmbeelden over de moeilijke omstandigheden op het vlak van onderwijs in oorlogsgebieden, vroegen zij EU-vertegenwoordigers om meer geld en steun.

Fleur vond het erg spannend om naar Brussel te gaan maar ook erg belangrijk. “School brengt mij zoveel. Ik leer er veel maar ook veel van mijn sociale contacten komen er vandaan. Daarom vind ik dat ieder kind de mogelijkheid moet hebben om naar school te gaan", vertelt ze.
 
“Kinderen willen zelfs in de slechtste omstandigheden onderwijs blijven volgen,” zegt UNICEF adjunct-directeur Justin Forsyth. “Het is aan ons om ervoor te zorgen dat de benodigde middelen beschikbaar zijn voor de kinderen. De Europese Unie geeft het goede voorbeeld door het Europese humanitaire hulp budget voor nood educatie te verhogen met 6% in 2017, wij hopen dat andere landen snel volgen.”
 
Conflict
De tien jongeren uit Nederland hebben zich voor vertrek verdiept in het belang van onderwijs. Ze hebben contact gehad met Europarlementariërs en spraken jongeren die door een conflict hun opleiding niet konden afmaken. Tijdens de eindconferentie over het project Emergencylessons dinsdag in Brussel interviewden de Nederlandse tieners vertegenwoordigers van de EU om er een verslag van te maken om de campagne te ondersteunen.
 
Dankzij financiering van de EU konden de afgelopen vier jaar bijna 2 miljoen jongeren in 20 oorlogs- en rampgebieden toch naar school. 75 miljoen jongeren in dezelfde situatie echter nog niet. Daar is meer geld voor nodig. Dit voorjaar besluit de EU of het budget voor onderwijs in noodhulpsituaties van 4% naar 6% wordt verhoogd.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs