BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Syrische statushouders op kerstmarkt Voorhout Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 14 december 2016 - Op de jaarlijkse kerstmarkt van de Bartholomeusparochie in Voorhout stond zondag ook een kraam met Syrische vrouwen. Deze vrouwen, statushouders in de gemeente Teylingen, stonden in de kraam met lekkernijen en kunstwerken uit eigen land. (Foto's: Mariska de Graaff)

Het doel was om zelfgemaakte producten van eigen land te laten zien en vooral om in gesprek te komen met de bezoekers van de kraam. Dat dit een succes was bleek wel omdat ze bijna alles hadden verkocht. Twee van de Syrische vrouwen zongen ook een lied.

Image
Voor de kerstliefhebbers was er op de markt volop vertier te vinden. Er waren optreden, er was van alles te eten en te drinken en wie het huis nog in kerstsferen moest brengen kon er ook slagen.

Image
In de Bartholomeuskerk zelf  kon het bezoek genieten van kerstliederen en was een grote verzameling aan kerststallen te bewonderen.

Image
De kerstmarkt kende nog wel een vals start. Een onverwachte storm had in de nacht van zaterdag op zondag meerdere tenten die klaar stonden voor de kerstmarkt verwoest. Omstreeks 2.00 uur constateerde de politie de schade en en werden er hulptroepen wakker gebeld om de ravage te ontmantelen. De overige tenten zijn nagelopen en extra vastgezet.

Image

Image

Image

Image

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Hoe moet het nieuwe college van B&W onder leiding van de VVD eruit gaan zien?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs