BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Pand naar Oud Sassenheim voor 1 euro Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 4 januari 2017 - Het college van B&W verkoopt het pand Kagerdreef 72, waar jarenlang een peuterspeelzaal was gevestigd, aan de Stichting Oud Sassenheim (SOS) voor een symbolische bedrag van € 1,-. Hiermee komt een langgekoesterde wens van de SOS in vervulling: een eigen locatie waar een cultuurhistorisch centrum van Sassenheim tot bloei kan komen.

De voormalige peuterspeelzaal aan de Kagerdreef 72 staat al een aantal jaar leeg. De Stichting Oud Sassenheim (SOS) was op zoek naar een centrale locatie voor haar collectie en haar activiteiten. De stichting stelde daarom aan de gemeente voor het pand over te nemen. De SOS zorgt voor al het onderhoud en voor een grootscheepse verbouwing van het pand. De gemeente stelt het pand beschikbaar. Dit past volgens de gemeente binnen het beleid van het faciliteren en het gebruikmaken van de eigen kracht van verenigingen en inwoners.

Wethouder Kees van Velzen: “Ik ben zeer verheugd dan we een pand wat al enkele jaren leeg staat weer een mooie invulling kunnen geven en daarbij ook een vereniging kunnen helpen aan een vaste locatie. Het college is ervan overtuigd dat deze oplossing voor de Stichting Oud Sassenheim een unieke kans is om een cultuurhistorisch centrum op te zetten waar velen de historie van Sassenheim kunnen terugzien. Ik wens de SOS daarbij veel succes!”.

Stichting Oud Sassenheim
Stichting Oud Sassenheim houdt zich bezig met de cultuurhistorie van Sassenheim en spant zich in voor het behoud van Sassenheims erfgoed en beeldbepalende panden. De stichting telt ruim 900 donateurs. Op dit moment huurt de stichting ruimte in de Molen van Speelman en de Julianakerk. Voorzitter Alfred Pop: “De Stichting Oud Sassenheim zoekt al jaren naar een eigen onderkomen. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat wij dit pand nu kunnen overnemen. We gaan de lokalen gebruiken voor het inrichten van wisselexposities, het houden van lezingen, inloopbijeenkomsten en vergaderingen”. Ook het archief van de stichting wordt in het gebouw ondergebracht.

Met het besluit van het college kan de verkoop geregeld worden bij de notaris. Zodra alles rond is, vindt in februari een officiële feestelijke sleuteloverdracht plaats.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs