BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingen betaalde bouwleges bij overjarige bestemmingsplannen terug Afdrukken E-mail
TEYLINGEN, 4 januari 2017 - De gemeente heeft vorig jaar 14 aanvragers van een bouwvergunning de betaalde leges terugbetaald. De bestemmingsplannen voor de lokaties waren ouder dan 10 jaar waardoor ruim 45.000 euro moest worden teruggegeven aan de aanvragers. Het gerechtshof in Den Haag heeft op 31 maart 2016 bepaald dat alle betaalde leges terugbetaald moeten worden. Wie dit jaar wil gaan bouwen, ontkomt niet aan het afdragen van de bouwleges omdat de gemeente praktisch alle bestemmingsplannen bijgewerkt heeft.

Het besluit om de leges terug te betalen is in september 2016 door het college genomen. Door een publicatie in De Volkskrant van 16 december werd de aandacht weer op de ten onrechte in rekening gebrachte leges gevestigd en stelde de PvdA vragen aan het Teylingse college.

Op 31 maart 2016 heeft het Gerechtshof Den Haag geoordeeld dat de stichting "De molen van Sassenheim" 14.803 euro aan legeskosten terug krijgt voor de vergunningaanvraag voor het afbouwen van de molenstomp aan de H. Knoopstraat in Sassenheim. Het Gerechtshof schrapte de rekening, omdat de vergunningaanvraag onder meer is getoetst aan een bestemmingsplan dat ouder is dan tien jaar en dan mogen geen legeskosten in rekening worden gebracht.

Voor enkele plekken in Teylingen geldt nog dat het geldende bestemmingsplan ouder is dan 10 jaar. Het gaat om de locaties Langeveld Sassenheim, Stationslocatie Voorhout en Molen de Speelman in Sassenheim. De gemeente is eigenaar van de eerste 2 locaties. Bouwaanvragen van derden zijn hier niet van toepassing. Voor de locatie de Molen van Speelman heeft de gemeenteraad destijds het bestemmingsplan niet vastgesteld. Inmiddels ligt er een voorontwerp bestemmingsplan ter inzage.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs