BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Teylingereind wil niet betalen voor nepaward Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 19 januari 2017 - Forensisch centrum Teylingereind trekt zich terug als genomineerde voor de titel 'Best Presterende Werkgever 2016' van het Nationale Business Succes Award (NBSA) instituut. Het besluit werd genomen nadat het Vara-programma Rambam liet zien dat een niet-bestaand bedrijf als branchewinnaar uit de bus kon komen met een lovend juryrapport.

"Teylingereind is door het NBSA instituut genomineerd voor Best Presterende Werkgever 2016. In de uitzending van Rambam, 12 januari 2017, kwam de wonderlijke gang van zaken van het NBSA instituut naar voren. Hierdoor is er een smet gekomen op het winnen van deze Award. Teylingereind heeft daarom besloten om afstand te doen van deze nominatie en trekt zich terug", zegt de woordvoerder van Teylingereind. In een eerder deze maand verstuurd persbericht sprak Teylingereind nog van "een nominatie om trots op te zijn".

Teylingereind zegt dat zij in oktober 2016 werd benaderd voor de NBSA om deel te nemen aan de nominatie voor Best Presterende Werkgever van de branche justitiële jeugdinrichtingen. Ze werden net als het fictieve bedrijf van Rambam gekozen als branchewinnaar. "We hebben te goeder trouw deelgenomen en waren van te voren op de hoogte van betaling als we branchewinnaar zouden worden. Dit zagen wij als een acceptabele investering voor het benaderen van de arbeidsmarkt om hiermee de constante stroom van vacatures binnen de organisatie in te kunnen vullen", aldus Teylingereind.

Rambam
Het programma Rambam deed zich voor als wervings- en selectiebureau. Ze lieten zien dat het interview door de NBSA-jury niet veel voorstelde en dat de NBSA vele branche categorieën verzon om zo betalingen te ontvangen van een groot aantal branchewinnaars. "Dit heeft niks met een serieuze prijs te maken, dit is gewoon geld verdienen", aldus de programmamakers van Rambam, die voor promotie als winnaar 12.750 euro zouden moeten betalen aan de NBSA.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Voorhoutse Herenstraat autovrij van de Kerkweg tot aan parkeergarage Plus?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs