BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Bernardus start de volgende verbouwing Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 22 januari 2017 - Bernardus start volgende week het volgende deel van de grootschalige verbouwing van de woonzorglocatie. Nadat eerder afdeling Dever en de entree waren verbouwd, is in december 2016 ook Ter Leede opgeleverd. En eind deze maand wordt gestart met de voorbereidingen voor de verbouwing van afdeling Teylingen. In mei wordt tot slot de tuin onder handen genomen.

Vlak voor de Kerst was de verbouwing van Ter Leede helemaal klaar. Alle 31 woningen van de bewoners op de begane grond van Bernardus hebben een nieuwe vloerbedekking, gordijnen en een schilderbeurt gekregen. Ook de gangen zijn helemaal vernieuwd. De mooie sfeervolle verlichting valt direct op. Overdag veel licht en ’s nachts flink gedimd licht, wat door de bewoners als zeer prettig ervaren wordt om het dag en nachtritme te stimuleren. Manager Leo Bellekom is erg enthousiast: “En dan de drie nieuwe huiskamers! Die springen er uit! Wat zijn die ruim geworden met allemaal een prachtige keuken, waar vanaf de eerste dag al gebruik van gemaakt wordt. Dat is wel even anders binnenkomen, je loopt als vanzelf op de heerlijke bak-, kook- en etensluchten af.”

Teylingen
Op 31 januari en 1 februari verhuist afdeling Teylingen, ook wel bekend als ‘de Revalidatie’, van Bernardus naar Mariënhaven in Warmond. Daar wordt een deel van het bestaande verpleeghuis verbouwd tot revalidatiecentrum. Hier worden de revalidatieafdelingen van Bernardus en Van Wijckerslooth samengevoegd. Meteen na de verhuizing start op 2 februari in Bernardus de verbouwing van afdeling Teylingen. Net als bij Dever en bij Ter Leede krijgen alle kamers van de bewoners, de gangen en de huiskamers een fraaie facelift. Zodra de verbouwing van Teylingen klaar is, komen onder andere de bewoners van Ter Leede daar wonen. Die gaan dus een etage omhoog.

Belevingstuin

De vrijgekomen appartementen op de begane grond zijn bestemd voor mensen die op jonge leeftijd dementie krijgen. Deze verhuizen begin mei uit Mariënhaven naar hun nieuwe woning op Ter Leede. Deze bewoners hebben veel behoefte aan ruimte binnen en vooral ook buiten. De bestaande tuin rond het oude verpleeghuis van Bernardus wordt hiertoe omgevormd tot een mooie belevingstuin. Bellekom: “Tuinarchitect Ruud Aanhane uit Warmond heeft belangeloos een fraai plan gemaakt voor een schitterende belevingstuin. Er komt een mooie rondwandeling die leidt langs verschillende plekken, waar iedere keer weer iets anders valt te ontdekken. En uiteraard is er volop aandacht voor het plukken van bloemen, fruit en vruchten. Maar ook een moestuin en dieren ontbreken niet.” Het plan is intussen ingediend bij verschillende fondsen.
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs