BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Zorgen over tekort parkeerplaatsen Herenstraat Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 22 januari 2017 - De bewoners van de Prins Bernhardstraat en de Irenestraat in Voorhout zijn bezorgd over een tekort aan parkeerplaatsen bij de bouw van nieuwe appartementen aan de Herenstraat. "Het plan komt negen parkeerplaatsen te kort om aan de eisen te voldoen, maar volgens de ontwikkelaar kan dat 'in theorie' in de omliggende wijk worden opgevangen zonder dat de parkeerdruk voor de omgeving te hoog wordt. Omwonenden vinden dat het probleem op deze manier wel erg makkelijk op de buurt wordt afgewenteld", zegt Kees van Kempen namens deze bewoners. De locatie waar nieuwbouw appartementen worden gebouwd. Foto Mariska de Graaff

"We staan als buurt zeker positief tegenover een plan om de Herenstraat weer een beetje toonbaarder te maken. Probleem is echter dat de parkeerdruk in de wijk al erg hoog is, nu al worden auto’s geparkeerd op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn. Huidige beperkt aantal plaatsen worden niet alleen door de eigen buurtbewoners gebruikt maar ook door horecabezoekers en omringende straten welke met hetzelfde problemen kampen. Parkeerdruk is nu al maximaal en wijk staat meer dan vol", zegt Van Kempen.

Wat bewoners ook raakt is dat in hun ogen het economisch belang van de ontwikkelaar wordt gesteld boven de leefbaarheid in de wijk. Van Kempen: "De ontwikkelaar (de Raad Bouw) is vorig jaar met een plan gekomen dat niet voldeed aan de gemeentelijke normen en is teruggestuurd naar de tekentafel. Nu blijkt dat origineel plan zonder enige correctie is goedgekeurd, dit is onacceptabel. Opeens laat gemeente alle geldende bouwvoorschriften vallen. Ook de zinsnede ‘in theorie’ kunnen de tekort aantal parkeerplaatsen opgevangen worden in de wijk gaat er bij ons niet in. De norm voor nieuwbouwplannen van de gemeente  is 1,5 parkeerplek per appartement. Op die manier komt dit plan zelfs 23 plaatsen te kort ipv genoemde aantal van 9. In theorie kan het dus ook in een parkeerramp ontaarden."

De buurtbewoners zijn in elk geval van plan om bezwaar aan te tekenen tegen het plan en de ontheffing. Daarnaast willen ze de gemeenteraad vragen om zich over deze kwestie uit te spreken. "Er is nog nooit met ons over dit plan gesproken, laat het college daar maar eens mee beginnen", aldus Van Kempen.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs