BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Brandweer Voorhout heeft eigen kazerne Afdrukken E-mail
ImageVOORHOUT, 24 januari 2017 - Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver dat de brandweervrijwilligers van Voorhout kunnen zeggen: "Dit is onze kazerne!". De brandweer maakte al jaren gebruik van een pand dat zij met de gemeentewerken van de gemeente Teylingen moesten delen. Nu heeft de brandweer eigen kantoorruimte,  kleedkamers en douches naast de gemeentewerf. Foto's Mariska de Graaff.

Image

Image

Image

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de verbouwing van de brandweerkazerne in Voorhout. In december heeft de oplevering plaatsgevonden en konden vrijwilligers en de jeugdbrandweerploeg uitrukken vanuit hun eigen gemoderniseerde kazerne.

Nu al het materiaal op de juiste plek staat en werd het tijd voor de officiële ingebruikname. Burgemeester Carla Breuer opende de vernieuwde kazerne samen met leden van de jeugdbrandweer door een piñata in de vorm van een brandweerauto stuk te trekken. De gasten, waaronder ook oud brandweercollega’s van Voorhout werden rondgeleid door een trotse ploeg.

Breuer: "Van harte gefeliciteerd met een eigen kazerne, we blijven natuurlijk goede buren. Ik heb grote bewondering voor brandweervrijwilligers, ze laten, soms letterlijk, alles uit hun handen vallen als de pieper gaat. Het maakt niet uit wanneer de pieper gaat: 's nachts in bed, op het werk of als ze met de kinderen in de speeltuin zijn, jullie gaan altijd. Ook al weet je nooit wat je te wachten staat. Mooi is te zien dat deze kazerne toekomstbestendig is en dat er plek is voor de jeugdbrandweer."

Districtscommandant Baardscheer noemde de opening van een nieuwe kazerne, naast een nieuw voertuig en bijzondere branden, één van de drie hoogtepunten van een brandweerploeg.

Ploegchef Wim Jonker straalde trots uit en benoemde nogmaals de goede samenwerking met de gemeente Teylingen en de ploeg. De burgemeester gaf de aanwezige brandweervrijwilligers 'Thin Line bracelets', deze armband is een internationaal symbool waarmee hulpverleners wereldwijd uitdragen waar ze voor staan. Ook toont het respect naar de vele overleden hulpverleners over de hele wereld.

Kazerne Voorhout is een van de 47 kazernes van Brandweer Hollands MIdden, waar ruim 1300 mensen, waarvan 950 vrijwilligers, dagelijks waken over de veiligheid.

Image

Image

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs