BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
'Cameratoezicht tegen fietsendiefstal station Sassenheim' Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 26 januari 2017 - Burgemeester Breuer gaat onderzoeken of mobiel cameratoezicht bij station Sassenheim mogelijk is als maatregel tegen fietsendiefstal. Zij reageerde donderdag op de raadsvergadering op een motie van VVD, CDA en D66. Voor de coalitiepartijen is de maat vol en moeten er nu snel maatregelen genomen worden tegen de diefstal. In 2016 werd 61 keer aangifte gedaan van fietsdiefstal bij station Sassenheim.

De fietsendiefstal in Sassenheim is opgelopen van 44 aangiftes in 2016 naar 61 in 2016. In Voorhout bleef het aantal aangiftes bijna constant: 28 in 2015 en 26 in 2016. Waarschijnlijk wordt er van een groot aantal diefstallen geen aangifte gedaan. Raadslid Sabrina van der Lubbe (VVD) is al vier fietsen kwijt na diefstal op het station. Sybrinne de Vries (CDA) is al twee fietsen armer. Zij denkt dat bendes met slijptollen fietsen loshalen en in busjes wegvoeren.

Burgemeester Breuer wijst erop dat cameratoezicht de laatste maatregel in een serie is. Zij wil eerst nog 'warm toezicht' inzetten. Hierbij worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ingezet voor toezicht rondom de stations. De kofffiekraam, die sinds enge tijd bij station Sassenheim staat, moet ook zorgen voor meer sociale controle op de fietsenstalling.

ChristenUnie en de PvdA zijn geen voorstander om direct cameratoezicht in te voeren omdat de camera's de privacy schenden en er eerst nog andere maatregelen getroffen kunnen worden. Omdat het college nog niet welke kosten cameratoezicht heeft, wordt op zijn vroegst op 30 maart een besluit genomen over het toezicht. De motie wordt dan verder besproken.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs