BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Onzeker of molenstichting 2400 euro juridische kosten vergoed krijgt Afdrukken E-mail
SASSENHEIM, 27 januari 2017 - Burgemeester Breuer is bereid serieus te kijken naar een oplossing voor Stichting "De molen van Sassenheim" die met een strop van 2400 euro aan advocaatskosten blijft zitten na een door haar gewonnen rechtszaak en hoger beroep over het betalen van leges. Ze kon donderdag geen toezegging doen dat de stichting het bedrag krijgt vergoed.

PvdA en CDA hebben de indruk dat inwoners te snel angst wordt aangejaagd doordat de gemeente haar advocatenkantoor in brieven laat dreigen met juridische procedures in plaats van een informele aanpak te kiezen. Breuer vindt ten onrechte het beeld ontstaat dat de gemeente te snel juridische procedures inzet. De laatste 3 jaar zou maar twee keer het advocatenkantoor ingeschakeld zijn in een hoger beroep tegen inwoners. In vijftien gevallen kon de gang naar de rechter door de juridische medewerkers van de gemeente worden afgehandeld.

Een motie van de PvdA over de schadeloosstelling van de molenstichting is, na de belofte van de burgemeester om binnen 2 maanden over de gesprekken te rapporteren, aangehouden. De PvdA-motie om een onafhankelijk onderzoek te doen naar de inzet het advocatenbureau tegen de inwoners werd allen gesteund door Trilokaal en de ChristenUnie. Marlies Volten (VVD) zegt dat zij niet overtuigd is dat er een structureel probleem is.

Zie ook: Molenstichting gebruikt als proefkonijn in 'beschamend juridisch spel'

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs