BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Speeltoestel verwijderd na bestemmingsplan fout Afdrukken E-mail
ImageWARMOND, 2 februari 2017 - Een speeltoestel dat november vorig jaar door de gemeente in het Warmondse Park Groot Leerust is geplaatst, is donderdag weer verwijderd zonder dat het ooit in gebruik is genomen. Een omwonende van het park tekende direct na plaatsing bezwaar aan omdat het toestel in strijd zou zijn met het geldende bestemmingsplan. Na onderzoek moest de gemeente de klager gelijk geven en dus werd het het speelschip donderdag weer afgebroken. In de tussentijd heeft er steeds een hek om het speeltoestel gestaan, zodat het niet gebruikt kon worden.

Het speeltoestel in de vorm van een schip is geplaatst in het kader van een participatieproces met omwonenden. Maar niet alle omwonenden waren op de hoogte van de plaatsing en niet iedereen was het er blijkbaar ook mee eens. Hoe het kan dat de gemeente de plaatsing van het toestel niet heeft getoetst aan het eigen bestemmingsplan is niet duidelijk, maar een woordvoerder van de gemeente geeft ruiterlijk toe dat er iets is fout gegaan.

Visie
Volgens de woordvoerder gaat de gemeente nu eerst een visie voor het park ontwikkelen en mocht daar alsnog een speeltoestel in worden opgenomen, dan moet er een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen. In de tussentijd worden de twee wipkippen die eerder op de plek van het speelschip stonden teruggeplaatst.

Schade
Hoeveel deze fout de gemeente gekost heeft kan de woordvoerder nog niet aangeven. Navraag van omwonenden bij de aannemer die het speeltuig installeerde leerde dat alleen het hout van het schip al zo’n € 5.000 heeft gekost. Daarnaast is bij de plaatsing van het speeltoestel schade aan het grasveld van het park ontstaan, die nog niet hersteld is.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs