BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Basisscholen in Warmond fuseren Afdrukken E-mail
WARMOND, 5 februari 2017 - De Rooms-Katholieke basisschool De Waaier en basisschool ‘t Landt Goed gaan fuseren. ‘t Landt Goed ontstond zelf in oktober 2015 uit een fusie tussen Jenaplan basisschool De Alleman en Christelijke basisschool Oostergeest. De krimp in het leerlingenaantal in Warmond vereist samenvoeging, zeggen de schoolbesturen. Beide scholen zijn gevestigd in 'Het kloppend hart van Warmond' aan De Krogt.

Het bestuur van Stichting PCPO en de Sophia Stichting nam het besluit na een strategische en zorgvuldige afweging. De ouders zijn donderdagavond op de hoogte gesteld. Aan de medezeggenschapsraden wordt instemming gevraagd.

“Het bestuur doet dit voorstel, omdat daarmee voor lange tijd een volwaardige school van voldoende omvang ontstaat waarin onderwijskwaliteit en organisatie goed geborgd en ontwikkeld kan worden”, licht Sylvia Spierenburg, lid college van bestuur, toe. “Bestuur en teams hebben de ambitie om hoge kwaliteit basisonderwijs in Warmond blijvend te realiseren. We willen naast goed onderwijs, aandacht en zorg voor elke leerling vormgeven. En daarnaast een school met een breed (buitenschools) aanbod realiseren. Het gebouw en de locatie bieden alle kans hiervoor”.

De scholen zijn afgelopen jaren gekrompen en dit zet de komende jaren verder door. Beide scholen worden afzonderlijk te klein om kwalitatief goed onderwijs en goede zorg blijvend aan te bieden. Het aantal leerlingen in Warmond is de laatste 4 jaar met 15% gedaald en ligt lager dan de prognoses van gemeente en Rijk. Het aantal leerlingen is op beide scholen afgenomen (De Waaier 19% en Het Landtgoed 12%). En het aantal leerlingen zal de komende 10 jaar met tenminste nog eens 20% dalen. In de kalenderjaren 2013-2016 zijn per jaar 25-35 kinderen in Warmond geboren, dat is ongeveer 1 schoolklas per jaar.

Het bestuur streeft ernaar om per 1 april 2017 op beide scholen dezelfde nieuwe directeur fulltime aan te stellen. Hij/zij heeft de taak het fusieproces te ontwerpen en zal samen met het team werken aan een integratieplan en een aansprekend onderwijsconcept. Voor de zomervakantie zal hier duidelijkheid over bestaan.
Daarnaast richt de nieuwe directeur zich op gezamenlijke ontwikkeling, het vergroten van stabiliteit en het behouden en verbeteren van de kwaliteit van de school. De huidige directeur van De Waaier blijft tot 1 augustus in functie, naast de nieuwe directeur.

Bij het ontwerp van 'Het kloppend hart van Warmond' was al rekening gehouden dat de drie scholen zouden kunnen fuseren tot 1 school.

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs