BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Duizendste optreden De Straatklinkers Afdrukken E-mail
ImageSASSENHEIM, 28 februari 2017 - De leden van evenementenorkest De Straatklinkers hebben zaterdag tijdens het carnaval bij De Saksen hun duizendste optreden gegeven. Het orkest werd op 9 mei 1987 opgericht en viert binnenkort haar 30-jarig jubileum. Foto's Edwin van der Wijngaard.

Het dertienkoppige orkest kreeg zaterdag bloemen van Saksen-voorzitter Ed van den Berg.

Image

Image

De Straatklinkers hebben in de afgelopen 29 jaar met een combinatie van enthousiasme en muzikaliteit naam gemaakt in de dweilorkestenwereld. De kracht van het dertienkoppige orkest uit Sassenheim zit 'm duidelijk in de muziek. De Klinkersound staat als een huis en wordt al die jaren op feesten, evenementen en festivals steeds weer geprezen. Van feestmuziek, foute marsen, meezingers tot de gevoelige snaar aan toe, ieder publiek wordt op haar of zijn wensen bediend.

Met behulp van een eigen huiscomponist/arrangeur worden er steeds nieuwe muzikale uitdagingen gezocht die bij het orkest passen en natuurlijk om het repertoire te updaten. Veel van deze muzikale uitspattingen zijn inmiddels vastgelegd op drie CD's. Steengoed (1993), KlinkKlaar (1997) en in februari 2007 is de derde cd Keigaaf uitgebracht.

Opvallende optredens de afgelopen twintig jaar: Huldigingen van Olympische Medaillewinnaars, in voorprogramma's gestaan van BLØF, Rowwen Hèze en Pater Moeskroen, televisie en radio-optredens, de Elfstedentocht van 1997, een aantal keer als dweilorkest in Thialf Heerenveen maar ook wedstrijden of evenementen in opdracht van de KNVB zijn muzikaal ondersteund. Naast deze optredens wordt jaarlijks opgetreden op evenementen zoals de Sneekweek, (bedrijfs)feesten en het carnaval. In 2008 werd nog meegewerkt aan de totstandkoming van de reclamecommercial van het Brulshirt van Blokker. Kortom, de Straatklinkers een veelzijdig orkest!

Image 

 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs