BINNENKORT

Heeft u zelf onderwerpen waar aandacht aan moet worden besteed: Mail naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Boek over Heren van Warmond gepresenteerd Afdrukken E-mail

WARMOND, 30 maart 2017 - Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering plaats van het Historisch Genootschap Warmelda werd maandagavond het langverwachte boek over de middeleeuwse heren van Warmond gepresenteerd. Mathieu Fannee schreef het boek "Heren van Warmond en Woude (985-1503)" naar aanleiding van het 600ste sterfjaar van één van deze heren: Jan van den Woude. (Video: Jan Versluijs)

Hij woonde op de voorganger van het Huys te Warmont, bouwde twee Warmondse kloosters en vocht als ridder in bekende veldslagen in Friesland en het land van Arkel.

Het boek verhaalt over alle oude heren van Warmond en Woude. Zij drukten hun eerste stempel op dit gebied rond het jaar 1000. De middeleeuwse heren stierven kort na 1500 uit.

Afstammeling
Het eerste exemplaar van het  boek werd overhandigd aan de niets vermoedende Warmonder Jaap van Grieken. Hij vernam daarbij een directe afstammeling te zijn van de oude heren van Warmond. In een film van Jan Versluijs nam Mathieu Fannee de aanwezigen mee de geschiedenis in. Terug naar de tijd van de de Heren van Warmond en Woude.

Het boek 'Heren van Warmond en Woude' is te koop bij onder meer boekhandel 'Boek Kado Enzo' op Dorpsstraat 106 in Warmond, bij de VVV, en ook op warmelda.nl .
 
< Vorige   Volgende >

ADVERTENTIE

Weekdeals (468x60)
 
 

ENQUÊTE

Op welke partij stem je 21 maart?
 
 

Copyright © 2005 - 2014 Stichting De Teyding | Logo en site design: Briggs